Kist ovarian lëngshëm

Një nga formacionet vezore shpesh ndodhin - cist i lëngshëm. Shumë shpesh kjo është sigurisht asimptomatike dhe për të gjetur atë me ultratinguj-ekzaminimin e grave si anэhohennoe arsim të rrumbullakët në vezore e madhësive të ndryshme me një mur të dendur. Izoluar kist Simple lëngshëm, me cysts të shumta apo edukimin multi lëngshëm dyshohet kancerin ovarian lëngshëm.
Shkaqet cysts lëngshëm
Një nga shkaqet më të zakonshme të cysts lëngshëm - çrregullime hormonale tek gratë janë shpesh të lidhura me sëmundjet e organeve gjenitale. Shkaqe të tjera të mundshme të cysts - abort apo aborti, stresi, seksi të parregullta ose të palexueshme, sëmundje endokrine.

Simptomat cysts lëngshëm
Me madhësi të vogël kist asimptomatike mundshme për afat të gjatë. Simptoma të tjera të cilat mund të jenë të dyshuar cist - periudha të parregullta ose vonesë, dhimbje barku, gjakderdhje mitrës. Kur inflamacion ose rrotullim cysts janë simptomat e inflamacionit - ethe, dhimbje të forta të barkut. Kur sasi të mëdha mund të rrisë cist barkut, duke përfshirë asimetrike. Simptoma të tjera të zakonshme të cysts dhe nuk mund të tregojë praninë e saj - dobësi, nervozizëm, lodhje, vjellje, dhimbje prapa.

Diagnoza cysts lëngshëm
Nëse dyshoni se një ekzaminim gjinekologjik kist i lëngshëm mund të zbuloni neboleznennoe uniforme prekje, formimi formë të rrumbullakët të luajtshme dhe fleksibël në një nga vezoret. Për përdorim shtesë studimet diagnostikuese me ultratinguj e cila kist lëngshëm duket si anэhohennoe formimin raundin e madhësive të ndryshme, uniforme në strukturë, e rrethuar nga një kapsulë fleksibël. Duhet prania e cysts është testimi për shënuesve tumor të përjashtojë keqdashje.

Lëngshëm kist ovarian - Trajtimi


Për trajtimin e përdorur si ilaçe dhe kirurgji. Me përdorimin e hormoneve terapi të drogës (kontraceptivëve të kombinuar hormonale, progestins). Me efikasitetit të trajtimit mjekësor për më shumë se 6 muaj, në shkallë të madhe, rrotullim kist ovarian, kist këputje me zhvillimin e gjakderdhje të brendshme tregon një operacioni me heqjen e kist dhe shqyrtimin e tij të mëvonshëm histologjike.