Ovarian këputje - Simptomat

Kur këputje ovarian ose apopleksi, kuptohet shkelur integritetin e vezore, enët e gjakut, i shoqëruar nga formimin e gjakderdhje brenda barkut dhe dhimbje. Procesi është hendeku identike lënë këputje vezore e vezore e duhur. Kjo sëmundje priren grave kryesisht të rinj.
Simptomet e apopleksi
Simptomet e këputje ovarian mëposhtme:

 • Dhimbja që zakonisht fillojnë të shfaqen në mes të ciklit ose pas një vonese të shkurtër ditë kritike. Shpesh dhimbja është e vendosur në peritoneum ulët. Ndonjëherë dhimbja mund të ndihet në rajonin e kërthizës / mesit, si dhe në rektum.

 • Gjakderdhje të brendshme është i shoqëruar nga: • goja e thatë;

 • të vjella e disponueshme;

 • dridhura;

 • marramendje;

 • uljen e presionit;

 • u rrit norma e zemrës;

 • spontanisht vijnë çrregullime të vetëdijes (fike).


 • Por vezore hendeku mund të mos ketë simptoma që ndodhin në sfondin e shëndetit.

  Shkaqet e këputje ovarian


  Ka disa shkaqe të këputje ovarian:

 • Ndryshimet në anije.

 • Inflamacion Previous ind ovarian.

 • Gjendja në fazën e ovulacionit.

 • Hapi vaskularizim e korpus luteum.


 • Përveç kësaj, ndodhja e apopleksi promovuar marrëdhënie seksuale të dhunshme, heqjen barrën e lëndimit.
  Pasojat e apopleksi
  Pasojat e shpërthimit të ovarian varet nga forma doli patologji. Në butë - moti është i mirë. Për format komplekse, të shoqëruar nga hemoragji të mëdha, moti mund të jetë çdo gjë - atë që, roli kryesor këtu i takon masave në kohën e duhur.