Hendeku vezore - shkaqet dhe pasojat

Gjithkush e di se kjo është një situatë emergjente, kur një grua papritmas ka një vezore hendek, dhe natyrisht, duhet të dinë arsyen për këtë që ndoshta të mbrojtur veten nga rreziku.

Shkaqet e këputje ovarian në gratë


Normalisht, një trup të shëndetshëm nuk mund të thyejnë papritmas për asnjë arsye të dukshme. Shpesh apopleksi, ose thyerje i vezore, në kushtet e sëmundjeve inflamatore të sistemit riprodhues. Si pasojë, të ushqyerit shkelur trupi, enët e gjakut dhe kapilarët bëhet e brishtë, vezore mur hedh lëng.

Çekuilibër hormonal, për shkak të cilat formuan cysts, të ndikojë autoritetin hendek mundësi. Prania e cysts - një gjendje e cila në vetvete duhet të jetë shkak për shqetësim, veçanërisht në qoftë se ata nuk janë trajtuar dhe janë pa mbikëqyrje mjekësore. Kjo ndodh kur një kist breshëri, dhe pasi ai e thyen vetë vezore.
Këputje e cysts ovarian provokuar shkaqe të tilla si këmbët rrotullim, ku rritur tumoreve - ajo ndalon ushqim për të arritur, për punë të rënda fizike, stërvitje aktive, marrëdhënie shumë të shpejtë seksuale.

Simptomet e këputje ovarian


Apopleksi - një gjendje kritike, ku një grua po humb shpejt gjak, dhe nëse jo urgjentisht dorëzojë atë në spital, kjo është e mundur edhe me vdekje. Simptomat që shoqërojnë këputje ovarian, shumë të ndritshme dhe shumë zbulimin, edhe pse ata mund të ngatërrohet me apendiksit. Nuk janë të mprehtë dhimbje, të mprehta të barkut që mjekët përshkruajnë si "barkut akute".
Dhimbja jep perineum, anusit për shkak të akumulimit të një sasi të madhe të gjakut atje. E gjithë kjo është e shoqëruar me ethe, presion të reduktuar, nauze dhe të vjella ndonjëherë.

Nëse vonesa, atëherë dështimi për të ofruar ndihmë në kohë është një sasi të madhe të humbjes së gjakut që rezulton në vdekje.
Simptomet e shpërthimit të cysts ovarian nuk janë aq të theksuara, por pothuajse të gjithë kanë një vend këtu. Në thyerje të pakomplikuar, një sasi e vogël e lëngjeve nga kist shkon në zgavrën e barkut dhe operacioni nuk është e nevojshme, por më shpesh e kundërta - operacioni i kryer për dizinfektimin organet e brendshme.
Operacioni është kryer shpesh nga laparoscopy, gjatë së cilës qepen dëme, por nëse përdorni aplikuar vonë, bëjnë kirurgji abdominale për të hequr vezore.

Pasojat e shpërthimit të vezore
Shkakton të thyerjes kist ovarian janë të njëjta si për apopleksi e trupit dhe efektet ata janë identike. Edhe pse më e vështirë tolerohet edhe pse jo cenuar integritetin e tumoreve dhe të vezores.
Në qoftë se një shumë e gjakut merr në zgavrën e barkut dhe transaksioni është vonuar, në shumicën e rasteve atje mbështjelljes - pengesë për fekondim. Ajo është gjithashtu e mundur peritonit dhe septicemia. Rezultati vdekjeprurës - po kërcënon komplikim i kësaj sëmundjeje, vezore gap.