Ruajtja kist i vezore

Vezoret - është çiftëzohet organe që kanë një funksion të dyfishtë. Së pari, ata janë të përbërë nga vezët e papjekur, e cila që prej adoleshencës, mujore "pjekur" dhe të bëhen gati për mbarësimit. Gjithashtu, ka funksion hormonal ovarian - ata prodhuar estrogjenit dhe progesterone.
Çdo muaj, gratë e moshës riprodhuese formuar dhe "maturohet" Një vezë, i quajtur një gjëndër. Pasi ndodh ovulacionit, breshëri gjëndër, veza është "emigrojnë" nga tubat fallopyevыm, dhe në vend të saj formuan korpus luteum. Nëse veza është fertilizuar - trupi i verdhë mban shtatzënisë. Përndryshe, pas një kohë (rreth 2 javë), ajo kthehet në një mbresë të vogël dhe menstruacioneve ndodh.

Çfarë është kist ovarian mbajtje?


Kist - një lëng-mbushur sac. Ajo mund të zhvillohet në çdo pjesë të trupit. Në varësi të llojit të kist, qëndrueshmëri të saj mund të ndryshojnë nga i holluar me ujë të pastoznoho. Disa cysts mund të ketë një qëndrueshmëri të fortë. Ruajtja kist i majtë vezore apo të djathtë - situata është mjaft e zakonshme në praktikën mjekësore. Në shumicën e rasteve kist mirë. Por, për fat të keq, disa mund të përparojnë në kancer. Ka disa lloje të cysts ovarian mbajtjes:

1. cysts ovarian funksionale - lloji më i zakonshëm. Nuk janë gratë në moshë riprodhuese, kur ka një problem funksional në procesin e ovulacionit. Ka dy nëntipet:

 • cysts folikulare - gjëndër rritet dhe është e mbushur me të lëngshme. Shpesh ka gra që janë trajtuar për varfëri;

 • Korpus luteum kist - mekanizmi kist Formimi është dukuri e lëngjeve apo të gjakut në trup të verdhë. Kist që përmban gjak, e quajti një cist hemorragjike.


 • 2. Endometrioza - shumë gra me Endometrioza të ketë një ose më shumë cysts në vezore. Endometrioza - nje patologji, në të cilën shtresa e brendshme e uterusit është jashtë trupit. Ndonjëherë këto janë quajtur cysts çokollatë, sepse ata janë ngjyrë kafe.

  Mbajtja Trajtimi i cysts ovarian


  Specialist juaj do të ju rekomandojmë alternativa më e mirë e cysts trajtim mbajtjen e vezores. Përzgjedhja e trajtimit të përshtatshëm të bazuar në faktorë të tillë si mosha, morfologjisë dhe madhësia e kist, prania ose mungesa e simptomave (dhimbje barku, gjakderdhje).
  Opsionet e mundshme të trajtimit për cysts ovarian mbajtjes:

 • vërejtje - mbajtjes shumë cysts ovarian zhduken vetë brenda disa muajsh. Nëse mjeku juaj ka rekomanduar që ju vijnë në ultrazërit përsëritur disa muaj - pra, ai zgjodhi një të presim dhe të shohim qasje. Është e mundur që konsultimet e ardhshme cysts në ultrazërit nuk do, sepse ajo zgjidhet në mënyrë të pavarur;

 • Largimi mbajtja e cysts ovarian - Cysts mbajtjes hequr të drejtën apo të majtë vezore mund të rekomandohet në raste të identifikuara me forcë simptoma dhe në cysts në shkallë të madhe. Ndonjëherë ekspert insistuar në heqjen e kist në mënyrë që të mos sqaruar arsimin malignantly. Cysts vogla mbajtjes mund të hiqet nga laparoscopy. Të tjerët kërkojnë një teknikë klasike operativ.