Arsimi Retentsyonnoe la vezore

Retentsyonnoe lënë arsimin vezore - patologji mjaft të shpeshta, e cila është një akumulimin e lëngjeve në dëmtimit të dhëmbëve, duke rezultuar në formimin e cysts. Tipar kryesor i këtij lloji të kist është fakti që përhapja nuk është vërejtur, pëlhurë nuk është më në rritje.
Si në mënyrë të pavarur të përcaktuar praninë e patologji?
Për shkak të faktit se mbajtja e shenjave Arsim la vezore zakonisht fshehur dhe disa, të zbulojë patologjinë në një fazë të hershme është shumë problematike. Në shumicën e rasteve, gratë ankohen për dhimbje të natyrave të ndryshme dhe intensitet, të cilat janë shoqëruar pothuajse gjithmonë nga ciklit menstrual. Model të ndritshme është vërejtur në fazat akute dhe komplikime, e cila është kist këmbët rrotullim dhe hemorragji në zgavër cistike.

Në prani të mbajtjes kist në vezore e majtë, gruaja e la në rajon çapokor përcaktohet nga prekje arsim mjaft të gjerë dhe fleksibël. Në rast të shpërbërjes së saj është vërejtur klinikë "barkut akute". Pra gruan, duke mos ditur për praninë e sëmundjes në vetvete, në shfaqjen e dhimbjes, mendon se është apendiksit.
Shpesh formimi retentsyonnoe e vezore zbuluar kur një grua kalon një studim gjithëpërfshirës me qëllim të qartësimit shkaqet e infertilitetit.
Duke përdorur metodat zbuluar patologjinë?

Patologji diagnostike është kryer duke përdorur ultratinguj, laparoscopy dhe ekzaminim vaginal. Në disa raste, pacientët janë vërejtur për 8 javë deri patologji është themeluar. Kjo vlen cysts ovarian kryesisht folikulare.
Sa është trajtimi i sëmundjes?
Procesi i edukimit trajtim mbajtjes lënë vezore kohë të mjaftueshme. Në mënyrë tipike, mjekët nuk nxitojnë të përdorë metoda radikale, duke shpresuar se arsimi do të zhduket vetë, e cila mund të ndryshojë procesin e zhvillimit. Prandaj, pacientët me këtë lloj patologjie mund të shikojnë për sa më shumë që 3 cikleve menstruale. Gjatë kësaj periudhe, të gjitha trajtimi ka për qëllim rivendosjen e nivelet hormonale.

Nëse pas 2-3 formimi menstrual retentsyonnoe e vezore vazhdon, turistik për të trajtuar kirurgjike. Ky përdorim laparoscopy, e cila zvogëlon periudhën postoperativ, dhe për të zvogëluar rrezikun e komplikimeve.