Vezore e drejta e arsimit Retentsyonnoe

Cysts Ruajtja - Formimi lëngshme tumor, por tumori i kockave lidhet vetëm pamjen. Ruajtja kist - një lloj qese që përmban lëng në ndodh metastazë kist. Formimi Retentsyonnoe i vezore - është më e zakonshme, por lloji i kist padëmshme.

Lines formacionet mbajtjes


Në thelb arsimit retentsyonnoe majtë dhe të djathtë vezore janë të mirë, në raste të rralla, disa prej tyre mund të degjenerojë në kancer. Ka dy lloje kryesore të formacioneve mbajtjes:


  • Kist ovarian funksional . Ndahen në dy nëntipe - kist folikulare dhe Korpus luteum kist. Ky është lloji më i zakonshëm i cysts është më shumë i zakonshëm në gratë gatshme për të lindur, dhe më së paku - në gratë pas menopauzës në të sapolindur.

  • Kist Endometrioid . Endometrioza - nje patologji, në të cilin në brendësi të mitrës është jashtë trupit. Formimi i tillë është quajtur edhe "çokollatë" për shkak të ngjyrës kafe të errët. Simptomat cysts të tilla janë të përzier, konfiskimet, dhimbje barku gjatë menstruacioneve. Shpesh ndodh dhe humbja e vetëdijes.


  • Mbajtja Trajtimi i cysts ovarian


    Adekuate arsimi trajtim mbajtjes majtë dhe të djathtë vezore, por gjinekolog mund të përshkruajnë. Ka dy tretmane efektive për këto subjekte:

  • Vëzhgimi - disa mbajtja e arsimit janë në gjendje të shpërndajë veten brenda disa muajsh. Nëse gjinekologu juaj sugjeruar që ju vijnë në ultrazërit përsëritur disa muaj, kështu që ai zgjodhi një prisni. Ndoshta kur të ri-vizitoni ultratinguj kist studiuar foto që ju nuk do të shihni.

  • Fshij - ky trajtim është treguar për manifestime të ndryshme të simptomave - dhimbje të forta, të përzier, arsimimit të madhe. Kist ovarian Ruajtja e drejtë dhe të majtë gjithashtu mund të hiqen shpejt për të përcaktuar me saktësi se nuk është i keq.