Heqje vezore

Në heqje operativ gjinekologjisë e mjekëve ovarian duhet të bëni mjaft shpesh. Indikacionet për këtë operacion është zakonisht i ndryshëm sëmundje ovarian, cysts folikulare teratodermoydnыe Endometrial dhe arsimit, ovarian polycystic dhe të tjerët. Koha kur heqje e kist, vezoreve të dy ose njëri prej tyre i kryer laparotomy, që është, kur bën një gjatësi prerë prej disa centimetra në të kaluarën. Sigurisht, kjo ndërhyrje u shoqërua me trauma për trupin e femrës. Përveç kësaj, efektet e heqje ovarian manifestuar në formën e stresit, komplikime të shpeshta, dhe periudhën postoperative zgjati një kohë të gjatë.

Metodat moderne të heqje të vezoreve


Të gjitha degët kryesore të mjekësisë moderne janë kthyer në këtë metodë si laparoscopy dhe gjinekologji nuk është përjashtim. Avantazhet, megjithatë: pacientët tolerojë procedura lehtësisht shkurtoi periudhë postoperativ, komplikimet janë shumë të rralla. Përveç kësaj, gratë e efekt të madh rëndësinë kozmetike - në vend që të lë mbresë të gjatë shëmtuar ende disa plagët disa të vogla që janë të zhytur shpejt.
Laparoscopy është zakonisht kryhet nën anestezi të përgjithshme për shkak të dhimbjeve në gratë atje. Procedura është se pas 3-4 prerë bark e gruas është injektuar troakar - tub metalik i uritur. Nëpërmjet tyre, pastaj futi një kamera video dhe mjetet e nevojshme. Një troakar shërben si një gaz që ngre peritoneum, duke e bërë qasje vezoret më të lirë. Perëndim të kirurgjisë, mjekët vërejtur vazhdimisht. Kjo nuk është një prerje bisturi, të cilat mund të aksidentalisht plagosë indeve përreth dhe эlektrokoahulyatorom paqartë ose thikë elektrike. Aktuale ju lejon të bllokojë menjëherë gjakderdhje, kështu që nuk ka nevojë për të imponuar seams shtesë. Pas heqjes së indeve prekur nxjerrë, dhe swabs kullon bark kirurg futur përmes troakar. Pastaj ajrit dhe të gjitha mjetet janë hequr.

Periudha postoperative
Dhimbje pas heqje praktikisht mungon. Për të parandaluar komplikimet dhe si një trajtim shtesë pas heqje e gruas ovaries merr antibiotikët, dhe nëse është e nevojshme, atëherë qetësues, ju lutem. Një javë më vonë, të gjitha seams janë hequr, por brenda shtatë ditëve duhet të shkoni në salcë për të trajtuar antiseptics tyre.
Komplikimet pas heqje e vezore nga laparoscopy përfshijnë efektin anestetik, futjen rastit të lëndimit troakar, gjakut lëndimi anije, infeksion, formimin hematoma ose siromy, mbështjelljes, hernia dhe ethe postoperative. Përveç kësaj, pas heqje së vezores mund të dëmtojë, por ajo shpejt kalon.

E rëndësishme të dini
Natyra dekretoi që vezore drejtë në gratë zhvilluar më shumë majtas. Gjëndër ka qarkullimin më shumë dhe më të mirë. Heqje në mënyrë të drejtë vezore në aspektin e konceptimit të mëtejshëm më të rrezikshëm se heqje e vezore majtë. Por edhe nëse heqje "bërthamë" e vezore, shanset e shtatzënisë arrin 70%, e cila është një shumë.
Në rastet kur kanë nevojë për prerje minimale e indeve ovarian, kirurgët përdorë heqje ovarian pykë, pasi kjo metodë janë më të butë.

Para se të jep pëlqimin për kirurgji të tillë, do të ketë disa ekstra që do të shqyrtohet në disa specialistë për të dëgjuar mendimet e tyre dhe për të gjetur zgjidhjen më të arsyeshme në situatën tuaj, sepse mundësia për t'u bërë një nënë nuk duhet të bjerë në sy në çdo moshë.