Rrotullim këmbët kist ovarian

Pothuajse një e treta e grave të moshës riprodhuese janë të ballafaquar me sëmundje të tilla si cysts ovarian, shkaqet e të cilave mund të jenë të ndryshme. Nga të gjitha pasojat e cysts më së shumti kist ovarian këmbët rrotullim që është i aftë për të shkaktuar pasoja të rënda, tejkalohen vetëm përmes operacionit. Rreth simptomat e gjendjes, shkaqet dhe pasojat e mundshme, ne përshkruajmë më poshtë.

Arsyet tilting këmbët tumor ovarian


Në mesin e grave që kanë kist ovarian, rrotullim rrjedhin tumor shpesh vuajnë vajzat e reja. Kjo ndodh për shkak të stresit të madh fizik në trup. Ata shpesh provokojnë këmbët shtrembërim. Gjithashtu cysts ovarian Leg mund perekrutytysya një rezultat i:


 • shtatzënisë;

 • ndryshime të menjëhershme në peshë trupore;

 • fshikëz të plotë apo zorrët.


 • Simptomat tilting këmbët cysts ovarian


  Rrotullim këmbët kist ovarian mund të jetë e papritur apo gradual. Në shtetin akute të gjitha simptomat janë të theksuara në qoftë rrotullim ndodhur gradualisht, të gjitha shtet tipik i gruas në fjalë, por ata janë të butë.
  Simptomet kryesore të tilting këmbët cysts ovarian përfshijnë:
  dhimbje prystupoobraznuyu në bark nga ana e, ku ka pasur një rrotullim;

 • të përzier;

 • të vjella;

 • bloating;

 • u rrit norma e zemrës;

 • uljen e presionit të gjakut.


 • Gjithashtu në dispozicion:

 • diktim nga vagina;

 • temperaturë deri në 380 °;

 • humbja e vetëdijes.


 • Trajtimi tilting këmbët cysts ovarian


  Kur simptomat e vërejtura duhet thirrur një ambulancë, sepse tilting trajtim rrjedhin tumorit kryhet ekskluzivisht nga operacioni. Shtyj për më vonë dhe të vënë një vizitë tek një specialist, sidomos në gjendje akute është e nevojshme. Pasojë e këmbët tilting cysts ovarian mund të bëhen proceset commissural, peritonit, etj, deri në vdekje.