Gjëndër vazhdueshme ovarian

Gjëndër këmbëngulës ovarian ndodh kur gjëndër vazhdon të ekzistojë, që është, pas pjekjen e saj të plotë, dhe të thyejnë nuk ndodh dhe veza nuk është jashtë zgavrën e barkut. Kjo është për shkak të kësaj nuk ka procesi i fekondimit, e cila është arsyeja pse shtatzënia e shumëpritur nuk ndodh.
Sa kohë ka gjëndër persystyruyushyy?
Në mënyrë tipike, gjëndër këmbëngulës ovarian lënë aty jo më shumë se 7-10 ditë të ciklit menstrual. Pas atij muaji. Megjithatë, në disa raste mund të jetë një periudhë e humbur për 15 muaj. Megjithatë, në shumicën e rasteve, gjëndër këmbëngulës degjeneron në kist duhur vezore, i cili tashmë kërkon trajtim.

Si trajton gjëndër e vazhdueshme?
Baza e trajtimit të fenomenit të gjëndër vazhdueshme ovarian është terapi hormon. Gruaja përshkruajnë medikamente të ndryshme që përmbajnë hormone të tilla si Prehnil, norkolutom. Filloni trajtim në rreth 9 ditë para menstruacioneve. Ajo zgjat jo më shumë se 5-7 dite.
Gjithashtu ka mbajtur dhe trajtimi jo-farmakologjike, e cila është për të stimuluar organet e legenit. Për këtë qëllim эlekstrostymulyatsyyu, ultrazërit dhe masazh legenit, terapi lazer dhe sjelljes. Gruaja gjatë trajtimit është e kontrolluar nga një gjinekolog i cili kryen follykulometryyu mujore dhe emëron analizon përmbajtjen e hormoneve në gjak. Të gjitha këto masa kanë për qëllim krijimin suksesin e trajtimit. Në mënyrë tipike, pas një kurs të drogës hormonale patologjisë zhduket si një normalizimin e procesit të ovulimit, dhe ajo më në fund mund të bëhet një nënë. Megjithatë, kjo nuk është vërejtur gjithmonë dhe në situata të caktuara mund të kërkojë trajtim të përsëritura.