Tumor ovarian shënuesit CA 125

Studimi i shënuesve tumor është një procedura të rëndësishme diagnostike për diagnozën e kancerit në skenë në fazat e hershme të sëmundjes. Qelizat malinje e tumorit janë metabolizmin më aktiv dhe gjak vazhdimisht lëshojnë substanca të caktuara të përqendrimit të të cilëve mund të konkludojmë në lidhje me praninë e kancerit në trupin e një organi. Këto substanca janë quajtur shënuesve tumor. Për çdo lloj të tumorit që ata janë të ndryshme. Kështu, për diagnozën e kancerit ovarian përdorur oncomarker SA125, i cili është një mezoteliy peritoneum, pleurë, proteina sintetizuar cipë e zemrës.

Në trupin femëror tashmë është sekretuar endometrium protein mitrës, dhe në varësi fazën e ciklit varion nivelin e koncentrimit në gjak.

Tumor normal ovarian shënuesit CA 125 • Kufiri i sipërm i normal i shënuesve tumor për gratë më të shëndetshme -
 • Niveli diskriminuese e menopauzës tek gratë
 • Pas trajtimit të kancerit ovarian AK 125 nivelet duhet të jetë
 • Rritja e CA 125 nivele mbi 35 U / ml mund të jetë dëshmi e pranisë së kancerit ovarian.

 • Rregullorja e lartpërmendur rrit nivelin e AK-125 në rastin e kancerit bronkial, kanceri i gjirit, tumoreve beninje e femra shtojca gjenitale inflamacion.


 • Prandaj, diagnoza rezulton AK 125 nuk është e mjaftueshme dhe ka nevojë për të kryer analiza të tjera.
  Rritje e lehtë niveli i shënuesve tumor vërejtur kur cysts ovarian, Endometrioza, inflamacion i shtojca, pancreatitis kronike, hepatiti, cirroza e mëlçisë, pleurit, peritonit, gjatë infeksioneve seksuale, sëmundjeve të caktuara autoimune, gjatë menstruacioneve dhe në tremujorin e 1.

  Përdorimi i shënuesve tumor CA 125


  Kjo oncomarker përdoret për të diagnostikuar kancerin ovarian në periudhën e hershme të zhvillimit të grave me predispozicion trashëguar ndaj sëmundjes, menopauza, dhe për zbulimin e rikthim të kancerit ovarian dhe vlerësimin e shkallës së efikasitetit të terapisë.

  Analiza e oncomarker ovarian


  Për përcaktimin e shënuesve tumor marrë gjak nga një mënyrë, e cila duhet të marrë në një stomak bosh. Ajo është e mirë për të testuar 2-3 ditë pas menstruacioneve. Rekomandimet e veçanta për përgatitjen për ofrimin e shënuesve tumor AK-125 mund të sigurojë një mjek.