Simptomet e cysts ovarian në gratë

Në mesin e tumoreve beninje në gratë është kist ovarian më e zakonshme. Në formë ajo i ngjan një rreth ose ovale, dhe madhësia e saj mund të ndryshojnë nga butonat mesatare kreut të fëmijën e porsalindur. E njëjta gjë mund të jetë e ndryshme vendndodhjen e saj.

Kryesore përmban cysts ovarian në gratë


Zbulimi i cysts ovarian është bërë në një pritje në provim gjinekologu dhe duke përdorur ultratinguj. Gruaja në shtëpi mund të përcaktojë praninë e tumoreve mbi bazën e mëposhtme:

 • dhimbje barku;

 • shëndeti i dobët;

 • ndjenjë e intensitet dhe presion në legen;

 • Shkelja cikël të rregullt menstrual;

 • dhimbje gjatë raportit seksual;

 • infertilitetit.


 • Në varësi të vendndodhjes së cysts në gratë mund të jetë ndjesi të ndryshme. Kështu, në qoftë se kist është e vendosur në afërsi të fshikëzës dhe madhësinë e saj të madhe, presioni i vazhdueshëm mbi fshikëz do t'i japë gruas për urinim të shpeshtë. Kist barkut në mënyrë të konsiderueshme rrit stomak dhe shoqërohet me dhimbje. Këto karakteristika janë tipike për të dy vezore majtë dhe të djathtë, me dallimin e vetëm se kist në dhimbje majtë vezore janë tipike për anën e majtë të legenit, dhe të drejtën - në të djathtë.

  Si mund ta di nëse kist ovarian ia plas - karakteristikat kryesore


  Cysts ovarian në gratë mund të hiqet kirurgjike me përparimin e saj të ngadaltë. Megjithatë, ka raste kur ndërhyrje urgjente kirurgjike është e nevojshme kur një kockë e thyer dhe këputje. Ajo shoqërohet nga karakteristikat e mëposhtme:

 • dhimbje të forta në bark;

 • lëkurës zbehtë;

 • një rritje të mprehtë në temperaturën e trupit;

 • dobësi.


 • Gjithashtu, nuk mund të jetë përzier ose të vjella, humbja e vetëdijes, frymëmarrjes me ndërprerje apo gulçim.

  Rrezikshme në pushim kist është përmbajtja e tij, i cili derdhet në zgavrën e barkut, e cila mund të shkaktojë komplikime të rënda.