Shenjat e inflamacionit të vezoreve

Inflamacion ovarian është një oophoritis term mjekësor. Kushti shpesh ndodh pa ndryshime klinike zakonisht pacientit menjëherë njoftim devijimin në organizëm e tij dhe të marrë masat e duhura. Përndryshe, pezmatimi i vezoreve (patologji, infeksionit rezultuar) mund të çojë në heqjen kirurgjikale të zonave të prekura, shtatzënisë ektopike, shterpësi.
Inflamacion mund të jetë i njëanshëm (inflamacion i vezores djathtë ose inflamacion i vezores majtë) ose bilaterale. Në të dyja rastet, simptomat dhe shkaqet e njëjtë:


 • hipotermi;

 • reduktim në funksion mbrojtës të organizmit (imunitetin), dhe si rezultat - riprodhimi i baktereve patogjene (Escherichia coli, staphylococci, gonococci, etj);

 • inflamacion ekzistues (apendiksit, semundja Crohn, koliti, etj);

 • infeksion gjatë operacionit;

 • stresi, dietë, mbingarkesë emocionale.


 • Shenjat e inflamacionit të vezoreve


  Shenjat e inflamacionit të vezoreve zakonisht theksuar dhe karakterizohet nga simptomat e mëposhtme:

 • Shenjë parë e inflamacionit te vezoreve në femra - dhimbje barku dhe dhimbje e tërhequr karakter gjatë menstruacioneve, japin një mesit dhe rajonin perineal, përforcohet në prani të sëmundjeve të tjera të trupit (ARI gastrit).

 • Purulent, shkarkimi mucous nga trakti gjenital.

 • Rritja e numrit të kërkojnë dhe urinimi dhimbje.

 • Çrregullime ethe, dobësi, vjellje, marramendje, bloating, stol.

 • Ulet në makinë seksi, mungesa e vaginismus orgazmë.


 • Inflamacion zgjatur sigurisht që përhapet në tubat fallopiane. Shenjat e inflamacionit të vezoreve dhe të ngjashme. Dhe ndërsa pamja e tyre nuk duhet të vonojë diagnozën dhe trajtimin për të parandaluar del nga shtrati e sëmundjeve kronike ose të komplikimeve të ndryshme ashpërsi.

  Trajtimi i inflamacion të vezoreve është terapia me antibiotikë në raste të avancuara mund të tregohet oophorectomy, veçanërisht në qoftë se të përfshirë në procesin inflamator dhe tubat fallopiane. Në çdo rast, mjekët janë duke u përpjekur për të rimarrë me metodat konservative, si dhe efektet e kirurgjisë në këtë rast është e pakthyeshme: infertilitetit, fillimin e parakohshme të menopauzës, dhe komplikime të tjera keqe që në mënyrë të konsiderueshme të pengojë cilësinë e jetës.