Vezoret Multyfollykulyarnыe

Vezoret Multyfollykulyarnыe - diagnoza shpesh frikëson pacientët dhe u jep atyre një shumë pyetje. Opinioni Stern-së, hyrja në të dhënat mjekësore dhe gruaja janë duke kaluar një vështirë dhe të humbur në conjectures.
Në fakt, të vezoreve multyfollykulyarnыe afat nuk do të thotë sëmundje, por vetëm karakterizon një vezore shtetëror, ku formuar numrin e follicles se normale. Qeskë eshte membrane, në të cilën veze piqet.
Mesatarisht gjatë ciklit menstrual maturohet rreth 4-7 follicles, dhe përfundimisht vetëm një dominuese, shtypur të tjerët. Multyfollykulyarnost të përfshirë në zhvillimin e follicles ovarian në një herë 8-12. Devijimi i tillë mund të zbulohet në ultrazërit.

Në të njëjtën kohë nuk duhet të ngatërrohet shenja multyfollykulyarnыh e vezoret polycystic. Kjo sëmundje karakterizohet nga një rritje të mprehtë në trashje mjaftueshme ovarian dhe pothuajse dy herë më e fortë e muret e tyre, e cila nuk është karakteristike për multyfollykulurnosty. Një krahasim i detajuar mund të shihet në tabelën.

Megjithatë multyfollykulyarnuyu dalluar vezoret polycystic struktru në ultratinguj shpesh është e vështirë. Kërkohet vendosmëri hormonal dhe vëzhgimin konstant nga gjinekologu.
Ndryshimi Multyfollykulyarnoe nuk është e lidhur me devijime ovarian patologjike dhe në vetvete nuk është shkaku i infertilitetit. Kjo gjendje nuk do të ndikojë në aftësinë e gruas vezoret për të krijoj, por ndoshta ngadalësuar procesin e konceptimit, si cikli menstrual shqetësuar dhe gjatë ovulacionit vështirë për të përcaktuar.

Nëse procesi është vërejtur në fazën e parë të ciklit, ky fenomen nuk shkakton rrezik. Në gratë të shëndetshme, të vezoreve të tilla ndryshime zakonisht ndodhin në javën e parë të ciklit.
Shkaqet e multyfollykulyarnыh ovarian janë:

 • Përdorimi i zgjatur i kontraceptivëve oral (drogës nuk pjekur follicles për të parandaluar shtatzëninë);

 • një shumë të stresit;

 • pubertetit tek vajzat;

 • predispozicion gjenetik;

 • humbje drastike në peshë apo trashje (vërejtur zvogëlimin e nivelit të hormoneve luteinizing, e cila kontrollon funksionimin e gjëndrave seksuale, me një nivel të lartë të ovulacionit). • Vezoret Multyfollykulyarnыe - Simptomat


  Nuk Multyfollykulyarnost mbajnë një simptoma të caktuara. Megjithatë, nëse ky kusht është shkaktuar nga mungesa e hormoneve luteinizing, e cila është manifestuar parregullsi menstrual amenorrhea pandarë (mungesa e menstruacioneve për një kohë të gjatë, nga gjashtë muaj ose më shumë), ose oligomenorrhea (mujore rrallë vijnë). Cikli i tillë abuzimi nuk duhet të injorohet, pasi ato mund të tregojnë fazën fillestare polycystic, duke çuar në formimin e cysts.

  Vezoret Multyfollykulyarnыe - trajtim


  Në shumicën e rasteve, diagnoza nuk kërkon trajtim të veçantë, i shoqëruar nga një cikël normal. Por në qoftë se ka multyfollykulyarnыh sindromi ovarian, ku nuk ka Korpus luteum funksionimi, se nuk ka ovulacionit, është e nevojshme që të vazhdojë me normalizimin e niveleve hormonale.
  Vetë-trajtim dhe trajtimi i mjeteve juridike popullore ovarian multyfollykulyarnыh rreptësisht e ndaluar! Ajo duhet të dëgjojnë rekomandimet e mjekut dhe i trajton ata me seriozitet të plotë, kryesisht në lidhje me droga pakontrolluara hormonal që mund të përkeqësohet ndjeshëm foto. Edhe në qoftë se trajtimi për qëllim mbaruar, nuk do të ndalemi për të kryer shqyrtimet sistematike të gjinekologu dhe të bëjë ultratinguj, sidomos kur duke planifikuar një shtatëzani.