Ia plas kist ovarian - Simptomat


Kist ovarian i referohet sëmundjet gjinekologjike, të cilat pothuajse çdo grua e di. Për disa, diagnoza tingëllon si një fjali. Megjithatë, në sajë të mjekësisë moderne me sukses këtë patologji për të trajtuar.
Me interes të veçantë në mesin e grave të shkaktojë komplikime. Prandaj, ata që nuk pajtohen me kirurgji, ose të ketë një contraindication për zbatimin e saj, shpesh pyes veten: mund kist ovarian ia plas dhe çfarë e shkakton atë të thyer?

Cilat janë simptomat karakteristike për këputje ovarian?

Çdo grua që ka një kist ovarian duhet të dinë simptomat e komplikimeve se në qoftë se ajo ia plas, shpejt kërkoni ndihmë mjekësore. Karakteristikat kryesore të cysts ovarian ia plas janë:

 • dhimbje të forta;

 • ethe;

 • të përzier;

 • të vjella;

 • uljen e presionit të gjakut;

 • marramendje;

 • djersë të ftohtë;

 • vonesë karrige.


 • Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet natyrën e dhimbjes së këputje Cysts Ovarian. Ajo është e lokalizuar në bark, kryesisht nga vezore prekur. Kjo dhimbje mund të rrezatojë në zonën e zorrës së trashë dhe madje edhe një këmbë. Natyra e dhimbje shpesh cramping.

  Si trajton?
  Gamë të tërë të masave për të siguruar ndihmë mjekësore në cysts pushim, ka për qëllim për të ruajtur jetën e një gruaje dhe për të parandaluar ndërlikimet e mundshme. Kështu, trajtimi i vetëm është operacioni, i cili në disa raste përfshin heqjen vezore prekur. Vëmendje e veçantë i është kushtuar për të ndaluar gjakderdhje, e cila - jo e pazakontë në cysts pushim.
  Nëse këputje kist ovarian ndodhur gjatë shtatzënisë është i rrallë, për shkak se ajo është një kist në shumicën e rasteve shkaku i mungesës së tij, në kushte të mëdha të jetë e mundur për të ruajtur fetusin me seksion cezariane. Në prani të patologjisë shtatzënë vërejtur gjatë gjithë periudhës së shtatzënisë.