Ia plas kist ovarian - pasojat

Ajo mund të ia plas kist ovarian, dhe çfarë varet? Nëse një grua është, kjo nuk do të thotë se ajo do të ia plas dhe kjo do të çojë në një transaksion. Në shumicën e rasteve, këto tumore janë funksionale në natyrë dhe janë vetëm për disa cikleve menstruale.
Pasojat kist këputje, në varësi të llojit
Më e zakonshme Korpus luteum kist dhe folikulare, ata kanë tendencë për të ia plas, sepse ata kanë një mur shumë të hollë. Marrëdhënie aktive, sportive, punë fizike mund të provokojë këputje.

Në qoftë se të tillë një cist hov, pasojat nuk janë gjithmonë aq e frikshme sa shumë besojnë. Nëse humbja e gjakut është minimal dhe është rreth 50-100 ml, atëherë nuk ka kirurgji është e nevojshme. Por procesi në mënyrë që të mos dalë nxitëse duhet të marrë një kurs të antibiotikëve.
Hendeku cysts folikulare normale shpesh shkon me rrjedhjen e lëngjeve të përmbajtura aty përmes vaginës, në vend të zgavrën e barkut. Dhe anasjelltas - tumore të vendosura në të rrjedhin mund të shkaktojnë nekrozë të indeve dhe peritonit, të rrezikshme për jetën e pacientit. Por në çdo rast duhet të kërkojnë ndihmën e mjekëve që do të zgjidhë këtë problem.

Nëse ia plas endometrioid ose kist ovarian dermoid , pasojat mund të jenë shumë serioze. Me probabilitet të lartë, ne mund të themi se i nevojshëm një operacion të menjëhershëm, sepse përmbajtja e tij shumë shpejt duke shkaktuar helmim të gjakut, madje edhe vdekje të mundshme. Kur aplikoni për ndihmë mjekësore në kohë, ajo është kryer shpesh laparaskopycheskaya operacion që është më pak traumatike se zakonisht.

Shenjat ia plas kist ovarian


A nuk mendoni se ia plas kist është e pamundur, sepse dhimbja është grua shumë e fortë dhe mund edhe të humbë vetëdijen. Por shpesh, këto simptome mund të jetë i gabuar për apendiksit ose pengimin e zorrëve. Të spekulojnë mbi llum kafeje, ju duhet të telefononi menjëherë kujdesit emergjent, kur të gjitha simptomat e mëposhtme:


  • prerja dhimbje barku të çfarëdo lokalizimin;

  • përzier, të vjella, humbja e vetëdijes;

  • ethe;

  • bloating dhe zorrë probleme.


  • Pas operacionit gruaja është përshkruar trajtimin e duhur në spital. Pas përfundimit të saj ai mund të kthehet në një jetë normale dhe të planifikojnë për shtatzëni. Në raste të rralla, cysts këputje përfshin heqjen e vezores.