Ovarian laparoscopy

Vezoret laparoscopy - një nga ato procedura që gjatë gjithë kohës në seancë. Shumë e shohin atë si shpëtimin e tyre, aftësia për të zgjidhur shumë probleme "femër". Është e rëndësishme të dini se gjatë intervenimit laparaskopike është kuptuar procedurë minimalisht invazive kirurgjike përmes të cilit mjekët kanë aftësinë për të diagnostikuar disa sëmundje dhe madje në disa raste të eliminuar shkakun. Avantazhi kryesor i këtij operacioni - ishte traumatike, si në bark e pacientit nëpërmjet mikrorozrizu futur vetëm dy pajisje që mundësojnë diagnozë dhe trajtim.

Në disa raste, ndërhyrjet laparoskopike mund të kryhet menjëherë, kur jeta dhe shëndeti i grave të kërcënuar. Megjithatë, shpesh organi kryesor femër shqyrtuar planifikimit. Indikacionet për këtë janë:

 • infertilitetit;

 • dhimbje mezhmenstrualnye;

 • Tumoret;

 • polycystic.


 • Laparoscopy në vezore multyfollykulyarnыh janë më pak të zgjidhur problemin e follicles shumëllojshmërisë. Kjo vlen vetëm kur terapi hormon është i pavlefshëm, ose ka mundësi të konceptues për shkak të mungesës së ovulacionit normale.

  Përgatitja për vezore laparoscopy


  Operacioni përfshin aktivitete përgatitore, të cilat përfshijnë:

 • dorëzimin e testeve të Përgjithshme klinike (gjak, urinë, biokimi e gjakut);

 • Dhurimi i gjakut për sifilis, HIV, hepatiti B dhe C;

 • grupim i gjakut dhe faktori Rh;

 • duke shpifje nga florës gjenitale femërore;

 • gjoksi rreze-X;

 • i ultrazërit legenit;

 • spermohramu burrin (nëse problemi është i infertilitetit).


 • Përveç kësaj, pacienti do të kërkohet që të mos hani ose pini për të paktën 12 orë para operacionit të gjatë procedurës ose pas ai u ngrit të vjella. Vetëm para se të hyjnë në dhomë operativ duhet të heqë të gjitha bizhuteri, syze, lente kontakti, protezat. Një ditë para se të procedurës mund të jetë projektuar duke përdorur laxatives spastrimit zorrë, por ditën "X", kjo mund të bëhet duke përdorur një klizmë.

  Ovarian laparoscopy dhe Shtatzënia


  Në qoftë se me anë të kësaj ndërhyrje problemi i pamundësisë për konceptimin, shtatzënisë pas vezoret laparoscopy ndodh në shumicën e rasteve. Vendosi që të përpiqen për të krijoj mund, si rregull, në ciklin e ardhshëm, edhe pse në disa raste, mjeku mund të rekomandojë që të përmbahen nga kjo, deri në shërim të plotë. Megjithatë, në qoftë se laparoscopy është kryer oophorectomy, probabiliteti i konceptimit është zvogëluar me siguri.

  Rimëkëmbjes pas laparoscopy ovarian


  Periudha e rehabilitimit zgjat gjatë. Kjo zakonisht ndodh shpejt dhe pa komplikime. Organet femra çiftëzohet veten shumë shpejt. Lunar pas laparoscopy ovarian kthehen në normale brenda një muaji pas operacionit, në varësi të ciklit të gruas. Ovulacionit pasi laparoscopy ovarian është e mundur në 10-14 ditë, kështu që nëse shtatzënia nuk është treguar, ju duhet të zgjidhni një ose një tjetër metodë të kontracepcionit.
  Vonesa muaj pas ovarian laparoscopy ndodh rrallë. Ora sy gjumë mund të ndryshojnë nga disa ditë për disa javë, të cilat nuk duhet të jetë një shkak i trazirave. Shumë më shpesh intermenstrual gjakderdhje apo gjakderdhje, të ngjashme me menstruale të pakta, për rreth 7-15 ditë pas operacionit. Zgjedhja e fortë duhet të fillojë një vizitë në një mjek.