Cysts ovarian laparoscopy

Për fat të keq, në vitet e fundit gjithnjë e më shumë vajza dhe gra janë të ballafaquar me një diagnozë "cist (ose polycystic) ovaries." Shkaku i kësaj sëmundjeje nuk është një, por një simbiozë e çrregullimeve hormonale që çojnë në cikle anovulatory (cikleve menstruale pa ovulacionit). Mjekët përshkruajnë medikamente që mund të rregullojë hormonet dhe në 90% të rasteve kjo metodë është efektive. Por, çfarë nëse terapi hormon nuk punon? Në këtë rast, rekomandohet që cysts ovarian laparoscopy. Minimalisht kirurgji invazive, por ende shumë frikë. Le të shpërndarë mitet rreth kirurgji laparaskopike për të hequr cysts ovarian.


Çfarë është laparoscopy?
Laparoscopy ose laporoskopycheskaya operacion - është një metodë relativisht e re e kirurgjisë se ka shumë pak traumatike për trupin. Kështu, operacioni është kryer me prerje të vogla në trup (0,5-1,5 cm), përmes të cilit zgavrën e dëshiruar vendosur një kamera të vogël dhe të instrumenteve. Foto arrin në grup për të monitoruar operative dhe mjeku punon me mjete të posaçme.
Në mënyrë për të zotëruar këtë teknikë, kirurgët janë të trajnimit dhe të praktikuar në mjete të posaçme, për shkak se gjatë operacionit ata shohin vetëm organet dhe indet në monitor.


Treguesit e laparoscopy në kist dhe polycystic vezore


Siç kemi theksuar më herët, përveç kist laparoscopy dhe vezore polycystic ka metoda të tjera të trajtimit, duke përfshirë laparoscopy - më e vështirë. Le të thyejnë, në të cilin rast ajo tregon operacionin.
Gjatë ciklit menstrual është normale, "rritet" një vezë nën ndikimin e estrogjenit. Në mes të ciklit të ovulacionit ndodh - vezë "shpëton" nga vezore dhe është e gatshme për të mbarësimit.
Nën ndikimin e faktorëve mjedisore negative, stresi dhe ndërprerje të hormoneve në sfond - në disa raste, ovulacioni nuk ndodhë. Kjo është, një i rritur dhe veza mbetet "live" në vezore. Situatat e tilla janë të zakonshme, por një lajm i mirë është se kist zgjidhë vetë brenda 2 muajve. Nëse nuk ka ndodhur, kapsula e tij e ndërpreu, duke i lënë asnjë shans për resorption vetë. Kjo kist quhet organike dhe kërkon terapi trajtim hormonal. Nëse kjo nuk funksionon - nevojë për një cysts ovarian laparoscopy.

Shenja të tjera të kirurgjisë laparaskopike për të hequr cysts:

 • cysts të mëdha Madhësia - për të shmangur komplikime të rënda (këputje e kist me gjakderdhje të brendshme, këputje e ovarian)

 • kist në këmbë, të cilat mund të perekrutytysya dhe të shkaktojnë sindromin rënda dehje, e cila kërkon një qasje gjithëpërfshirëse dhe funksionimin e plotë;

 • brenda drejtim rritja kist (dmth thellësi) duke ndërprerë funksionimin normal të gjithë vezore;

 • prania e shënuesve tumor në gjak që thonë se kist ka një tendencë për progresion në kancer;

 • infertilitetit, statusi i paaftë hormonal

 • kist эndometrtoznaya. • Kursi i Operacionit
  Përgatitja për kirurgji nuk është e ndryshme nga të përgatitur për procedurat e tjera endoskopike. Ndërhyrja është bërë nën ndikimin e anestezi të përgjithshme. Kohëzgjatja laparoscopy cysts ovarian 30-90 minuta. Mjeku bën një prerje të vogël në kërthizë, e cila paraqet videoskop. Më poshtë në anën dhe bëri prerë e parë dy të tjera, të cilat janë futur mjetet për punë. Kirurg pak prerje kist dhe heq atë.

  Periudha postoperative

  Zakonisht gratë tolerojë cysts ovarian laparoscopy dhe periudhën postoperative është e mirë. Është e rekomanduar për të marrë deri në 3-6 orë pas anestezi do të jetë veprim. Ekstrakt pacienti mund të ndodhë, sipas rastit, për 2-6 ditë.
  Pas 4-6 muaj pas operacionit restauruar plotësisht hormonet, si dhe shtatzaninë shumëpritur ndodh.