Kist i vezore majtë - shkaqet

Cysts ovarian - një sëmundje mjaft e zakonshme gjinekologjike. Vazhdon kjo është më së shumti asimptomatike dhe shpesh zbuluar në një fazë të vonë të procesit patologjike që vetëm e komplikon trajtim. Megjithatë, para se të hyn në një proces terapeutik, ju duhet e saktë, duke formuar sëmundje.
Arsyet që çojnë në shfaqjen e cysts lënë vezore, janë mjaft të ndryshme. Dhe të gjitha varet nga larmia e kist direkt.
Po, dallohen zakonisht:

 • dermoydnuyu;

 • эndometryoydnuyu;

 • lëngshëm;

 • Korpus luteum kist.


 • Kjo çon në dermoydnoy cysts ovarian?
  Kist ovarian Dermoid është një e mirë, e rrumbullakët ose ovale. Jashtë muret e saj janë të qetë, dhe diametër mund të arrijnë 15 cm. Në përgjithësi, ky kist prekur pothuajse të gjitha llojet e indeve të vezoreve: nervor, lidhës, muskujve dhe yndyra. Kjo ndodh mjaft shpesh deri në 20% të të gjitha llojeve të cysts.
  Shkaqet e cysts ovarian të tilla nuk është kuptuar plotësisht. Shkencëtarët kanë përfundimin se kjo tumor i formuar nga shkeljes ndodhur në indet e embrionit dhe zhvilluar në prani të çrregullimeve hormonale në femra. Prandaj, kist ovarian dermoid mund të diagnostikuar në fëmijëri.

  Çka e shkakton cysts ovarian Endometrioza?
  Para formimin e cysts endometrial drejton një sëmundje të tillë serioze si Endometrioza, i shoqëruar nga rritja e indeve. Madhësia e këtij lloji të kist është relativisht i vogël - 06-10sm. Muri i jashtëm i shumë të dendura dhe të trasha - deri në 15 cm. Përmbajtja është shpesh ngjyra çokollatë e errët.
  Shkaqet e cysts ovarian эndometryoznoy shpesh janë:

 • kundërt qelizat hyrje ottorhshehosya gjatë epitelit menstruacioneve në tubat fallopiane;

 • duke marrë qelizat abnormale në vezore së bashku me një gjak të tanishëm;

 • transferimi i qelizave gjatë ndërhyrjes kirurgjikale vezore endometrium;

 • çrregullime hormonale;

 • crregullime imune.


 • Çfarë shkakton formimin e cysts lëngshëm në vezore?


  Lëngshëm diagnoza kist ovarian është e vështirë. Fakti që qelizat rreshtim atë, të ngjashme në strukturë me mukozën e tubave fallopiane. Shpesh ka një formacion të ngjashëm me një vezores. Diametri i saj mund të arrijnë 30 cm.
  Shkaqet e cysts ovarian lëngshëm në gratë nuk janë të shumta. Në mënyrë tipike kjo:


 • çekuilibër hormonal shkaktuar nga një shkelje e sistemit endokrin;

 • infeksionit, dy organe gjenitale të jashtme dhe të brendshme;

 • sëmundjet inflamatore e mitrës dhe ovarian tubave (adnexitis, salpynhoofryt);

 • disponueshmërinë operacioni në organet pelvike dhe aborti në të kaluarën.


 • Cilat janë shkaqet e kist Korpus luteum?
  Korpus luteum kist formuar në shtresën cortical e vezore, dhe ndikon drejtpërdrejt korpus luteum. Në frekuencën e shfaqjes është një nga vendet e para. Ajo është quajtur gjithashtu një kist funksionale.

  Ajo është formuar kur korpus luteum i nënshtrohet regres që duhet të ndodhë në çdo kohë në qoftë se shtatzënia nuk ndodh. Si pasojë e dëmtuar kavitetin e rrjedhës së gjakut është formuar, të cilat më pas e mbushur me lëng.
  Shkaqet e Korpus luteum kist, i cili duket si të majtë dhe në vezore e duhur janë:

 • balancimi hormonal në trup;

 • qarkullim të dobët në organet e sistemit riprodhues.


 • Për më tepër, ranë dakord për të siguruar dhe faktorë, të tilla si duke kontribuar:

 • droga hormonale në trajtimin e infertilitetit;

 • kontraceptivëve hormonal;

 • stërvitje të gjatë dhe intensive;

 • Sëmundjet kronike të organeve riprodhuese.


 • Kështu, ne mund të themi se shkaqet e kist në vezore e majtë është e ndryshme dhe drejtpërdrejt e varur në llojin e vet.