Kist ovarian - pasojat

Pasojat e patologjinë gjinekologjike të tilla si kist ovarian, mjaft e ndryshme. Pra, në disa raste mund të jetë një regres i sëmundjes që përfundimisht çon për të përfunduar shërimin e zhdukjes dhe gruas së tij. Megjithatë, në shumicën e rasteve, nuk ka trajtim të gjatë të çon në komplikime. Më të vërejtur shpesh këmbët rrotullim kist, këputje kist dhe edukimi qelbëzim.
Çfarë është shoqëruar me thyerje e cysts ovarian?
Këputje e cysts ovarian janë ndërlikim më të zakonshme të kësaj sëmundjeje. Atje ai është kur rritet kist në madhësi në mënyrë që gradualisht të shtrydh organet e legenit.

Pasoja kryesore e faktit që gratë ia plas kist ovarian është peritonit. Ky kusht është i shoqëruar nga inflamacion peritoneum, e cila është të vëzhguara gjithashtu në inflamacion i shtojcë, shtojcë. Prandaj, në rastet kur një grua shkon në spital me simptomat e duke mos ditur se ajo kishte kist ovarian, mjekët mund të ngatërrohet me sëmundje të apendiksit. Vetëm pas ultrazërit nuk mund të krijojë kauzën e peritonit.
Kur cysts ovarian efekte të tilla, këto të rralla, kështu që hendeku ka nevojë për operacion urgjent, i cili synon për të pastruar zgavrën e barkut të saj cysts përmbajtjes yzlyvshehosya. Gjithashtu kryhet operim (heqjen) e kist mbetur.

Cilat janë efektet e operacionit?


Trajtimi kryesor për cysts ovarian është operacioni. Kjo është kryer kryesisht duke përdorur laparoscopy, e cila redukton efektet negative pas një operacioni për të hequr cysts ovarian.
Për shkak se operacioni është kryer duke përdorur instrumente precize dhe pajisjet e video nën kontroll, duke zvogëluar gjasat e lëndimit të gënjyer tjetër për indet dhe organet. Që heqjen e cysts ovarian përmes laparoscopy, për të shmangur pasoja të tilla si spikes.

Megjithatë, edhe para fillimit të operacionit, kryer birë e cysts ovarian, duke shmangur kështu pasoja të tilla si formimin e tumoreve malinje.
Pasoja më e zakonshme e zhvillimit largimin kist ovarian është zhvillimi i infertilitetit.
Si është trajtimi i cysts ovarian në shtatzëni?
Nëse kist është gjetur në gratë shtatzëna gjatë ultratinguj rutinë, shikuar të gjithë periudhën e shtatzënisë së saj.
Në qoftë se një rritje në madhësinë e kist, e cila kërcënon shëndetin e jo vetëm gratë, por fruti është kryer operacioni. Kështu, periudha më e favorshme për kirurgji është 16-18 javë.

Kalibrimi është bërë nga laparoscopy. Megjithatë, tumoret e mëdha madhësia mund të kenë nevojë qasje nëpërmjet murit të barkut mëparshëm.
Efektet më negative të largimit të cysts ovarian gjatë shtatzënisë është aborti. Kjo është arsyeja pse mjekët përpiqen të mos merren në fazat e hershme.
Ku ka një kist këmbët rrotullim, operacioni është kryer në pothuajse çdo fazë të shtatzënisë, pasi shanset e gjakderdhje.
Pra, kjo patologji si kist ovarian kërkon vëzhgim të vazhdueshëm dhe të kontrolluar madhësinë e saj. Një rritje e fortë në operacion Tumoret pothuajse e pashmangshme. Kështu, për të reduktuar mundësinë e operacioneve të pasojave negative dhe shkurtojnë periudhën e periudhës së rehabilitimit, mjekët përpiqen për të kryer operacionin nga laparoscopy.