E drejta kist vezore - Simptomat

Vezoret - një palë e sistemit riprodhues të femrës, e cila është përfshirë drejtpërdrejt në procesin e oocyte maturimit, dhe ndihmon për të mbajtur shtatzëninë që pasoi. Nëse gruaja është e shëndetshme, vezoret e saj punojnë alternuar, pra në muajin e parë të gjëndër dominuese është formuar në të majtë, e dytë - në ligj, dhe kështu rrethin.
Sipas njoftimeve të pakonfirmuara konsideruar se vezore drejtë pak më aktive, kështu që më shumë gjasa për të zhvilluar atë proceset patologjike, duke përfshirë edhe shfaqjen e formacioneve. Megjithatë, të dyja të drejtë dhe simptomat e majtë vezore trajtim, dhe shkakton formimin e cysts, janë identike.

Çfarë duhet të bëni kur të diagnostikuar me "kist ovarian e duhur?"


Një gjinekolog i ngjashëm përfundim, nganjëherë bëhet një surprizë e vërtetë. Sepse shumë shpesh shfaqja dhe rritja e një cist në vezore e duhur nuk është shoqëruar me asnjë simptomë. Përkatësisht, grua për një kohë të gjatë mund të jetë pavetëdijshëm pranine e nje tumori. Kjo është veçanërisht e vërtetë në rastet kur arsimi është funksional dhe ka madhësi të vogël. Nga rruga, në varësi të madhësisë dhe të origjinës, trajtim të ndryshëm të shenjave dhe parimin e cysts drejtë vezore në femra.

Në praktikë mjekësore cysts janë llojet e mëposhtme:

 • Kist funksionale e vezore e djathtë - është formuar në vend të shpërthyer e folikulit apo trupit të verdhë.

 • Kist Dermoid - përbëhet nga qeliza.

 • Paraovaryalnaya - i formuar nga appendage.

 • Endometrioza - shfaqet si rezultat i gjetjes qelizat endometrial në vezore.


 • Për cysts e saj të zhvillimit mund të jetë i komplikuar dhe të pakomplikuar.
  Në mënyrë tipike, kockave pakomplikuar slabovыrazhenы gjitha simptomat, pacienti mund të festuar në tërheqjen apo dhemb dhimbje në bark, sidomos pas seksit apo aktivitet fizik, një ethe të lehtë, ndjenjë e shurdhim në ciklin menstrual anën e djathtë.

  Megjithatë, për disa arsye, pas shfaqjes së cysts drejtë vezore nuk janë të përjashtuara komplikime: shtrembërim këmbët thyej apo rritje të shpejtë tumor.

  Në raste të tilla, simptomat e sëmundjes mbetet pa u vënë re është:

 • temperaturë të lartë;

 • dhimbje të mprehta dhe të papritur;

 • pafuqi, nauze, vjellje, marramendje;

 • asimetri e barkut;

 • Shkelja e urinimit dhe defekimit;

 • rënie e tensionit të gjakut;

 • gjakderdhje.