Majtas cist vezore - Trajtimi

Kist majtas ose djathtas vezore - një diagnozë mjaft e zakonshme sot. Me atë të përballet me pothuajse çdo grua e pestë të moshës riprodhuese. Në shumicën e rasteve, kist diagnostikuar rastësisht, për një grua duke u bërë një surprizë e plotë. Ata pacientë të cilët preokupohen ups, nganjëherë madje as në dijeni të pranisë së arsimit. I vetmi ndryshim midis kist e djathtë dhe e majtë e vezore - një vend i vendndodhja e tumorit dhe simptomat karakteristike.

Simptomet e cysts ovarian mbetur


Manifestimet Zakonisht ndritshme klinike të shoqëruara nga rritja intensive e një cist në vezore majtë. Për arritjen e madhësive të mëdha, edukimi mund të shkaktojë:


 • Gjakderdhje të vogla në mes të ciklit menstrual;

 • tërhequr dhimbje, kryesisht në të majtë të barkut;

 • dhimbje pas intimitetit dhe aktivitete fizike;

 • urinim i rremë;

 • cikli menstrual;

 • dhimbje afatshkurtër akute në abdomen;

 • të përzier.


 • Megjithatë, ju nuk mund të vendos një diagnozë definitive, duke u mbështetur vetëm në karakteristikat e mësipërme kist në vezore majtë. Për shkak se simptomat e tilla shpesh ndodh me të tjera, jo vetëm sëmundjet gjinekologjike.


  Arsyet kist në vezore majtë


  Faktorët që kontribuojnë në shfaqjen dhe rritjen e tumoreve nuk është instaluar plotësisht. Por, megjithatë, për shkaqet e mundshme të kist në vezore majtë përfshijnë:

 • endokrine dhe hormonal çrregullime;

 • komplikimet e abortit;

 • periudha të parregullta;

 • marrjen droga anticancer në trajtimin e kancerit të gjirit;

 • trashje;

 • pubertet në fillim.


 • Si për të trajtuar kist ovarian mbetur?


  Parimi i trajtimit të cysts ovarian majtë varet nga madhësia, intensitetin e rritjes dhe llojin e arsimit. Cysts më funksionale (u shfaq në vend të shpërthyer e folikulit apo trupit të verdhë) të zgjidhë të tyre brenda tre cikleve menstruale. Nëse madhësia e kist në vezore majtë sesa 10 cm, ndërsa trajtimi është operacioni. Është gjithashtu e këshillueshme që të përdorë për të kirurgjisë në raste të ndërlikuara. Këto përfshijnë: këputje shtrembërim tumor, ngjeshja e organeve ngjitur legenit.


  Në mënyrë që të zvogëlojë madhësinë e kist, dhe nganjëherë për parandalimin e shumë ekspertëve të përshkruajnë pilula hormonale kontraceptive. Sidomos për pacientët të cilët i përkasin rrezik të lartë.