Drejtë vezore Kystoma - Shkaqet

Kystomoy quajtur tumoreve beninje, të cilat janë të vendosura direkt në vezore dhe përfaqëson akumulimin e sekrecioneve në zgavrën. Kjo vezore drejtë kystoma ka praktikisht nuk ka simptoma, në kontrast me situatën ku kap la vezore.

Pse është formimi cystoma?


Shkaqet të besueshme dhe të sakta të cystoma vezore e duhur nuk është themeluar. Megjithatë, nuk janë të ashtuquajtura grupin e rrezikut, e cila është shumë gjasa për të zhvilluar këtë sëmundje. Para së të gjitha grave:

 • vuan nga mosfunksionim i vezore;

 • kanë një predispozitë gjenetike;

 • të cilët janë bartës të virusit herpes;

 • që vuajnë nga sëmundje kronike të sistemit riprodhues;

 • në shkelje të ciklit menstrual;

 • me një histori të shtatzënive ektopike ose të parregullt.

 • Prania e këtyre faktorëve me kalimin e kohës është një nga shkaqet e cystoma ovarian.


 • Si trajton cystoma?
  Kryesore vezore drejtë Trajtimi cystoma që mjekët rekomandojnë është operacioni. Në mënyrë që të bindë një grua të ketë nevojë për kirurgji, mjekët dhanë argumentet e mëposhtme:


 • Së pari, është e pamundur të parashikohet shkalla në të cilën patologji do të zhvillohet. Fakti që në fazat e mëvonshme të sëmundjes dhe të tumoreve malinje në formën e tranzicionit mund të kenë nevojë kimioterapi;

 • së dyti, trajtimi parakohshëm i sëmundjes, sëmundje dhe ndoshta humbjen vezore tjetër.


 • Si funksionon kystoma dukuri e shtatzënisë?
  Shpesh, trajtimi i kësaj patologjie është kryer kirurgjike, siç u përmend më lart. Prandaj mundësia e shtatzënisë në të ardhmen është reduktuar. Megjithatë, duke ruajtur funksionalitetin e vezore dhe nuk ka shkelje të qenët i qartë Tubali, aftësia e një gruaje për të pasur një fëmijë të shumëpritur ende mbetet.