Kystoma la vezore

Trajtimi kryesor për patologjinë gjinekologjike të tilla si kystoma lënë vezore është operacioni. Megjithatë, kjo nuk është gjithmonë rasti. E gjitha varet nga çfarë madhësia e tumoreve, vendndodhjes së saj në vezore.
Sepse atëherë nuk kystoma vezore?
Edhe sot, shkencëtarët kanë vështirësi për përcaktimin e shkaqeve të cystoma ovarian. Megjithatë, në studime të shumta gjetur se faktorë të favorshme për zhvillimin e saj përfshijnë:

 • mosfunksionim ovarian hormonal;

 • herpes virus tipit 2

 • hepatit;

 • sëmundjet kronike të sistemit riprodhues (vaginitis, oophoritis, endometritis);

 • kanceri i gjirit.


 • Përveç kësaj, model vijim u krijua: incidenca e rritjes së patologjisë ndjeshëm në gratë gjatë menopauzës dhe peredmenopauzy.
  Si për të përcaktuar furçë vet?
  Si simptoma të tilla të drejtpërdrejta të trupit ovarian cystoma nuk ekziston. Në disa raste, pacientët mund të ankohen të tërhequr, dhemb dhimbje në fund të barkut. Në këtë sëmundje zakonisht nuk funksion menstrual vërejtur.

  Në shumicën e rasteve, keqformim është zbuluar gjatë ultrazërit, dhe shpesh rastësisht.
  Vezore më e rrezikshme kystoma dhe se si është trajtuar?
  Çdo mjek, gjetja e një furçë gruaja e la vezore, do të insistojnë në heqjen e tij. Arsyeja është se kjo tumoret beninje mund të rilindur përfundimisht në malinje. Për më tepër, pas ekzaminimit gjinekologjik zakonshme nuk mund të përcaktojë natyrën e kësaj sëmundjeje pa marrë mostra për biopsi. Sipas statistikave, 8 nga 10 raste të lëvizjeve malinje patologjisë formuar.

  Përveç kësaj, ka mundësi të lartë të komplikimeve, kryesor i të cilave është kystome rrotullim në këmbët e saj. Kjo gjendje mund të provokojë rritje të mprehtë në ashpërsi, stërvitje e madhe dhe kështu me radhë. D.
  Në raste të rënda mund të zhvillojnë ekzemë cystoma. Ajo lind në rastet kur infeksioni penetron në arsim shumë të drejtpërdrejtë nga trakti digjestiv, si dhe me gjak dhe limfatike.
  Operacioni në kystome majtë vezore nuk mbahet gjithmonë e mundur, dhe pa trajtim. Këto trajtime përfshijnë kimioterapia - dhe radiotherapy. Së pari kryhet në kalimin cystoma një tumor malinj, i dyti - ku ka një rrezik të lartë të kancerit.