Ovarian Kystoz

Kist - një formacion i ri, i cili e mbushur me lëng. Kystoz shfaqet në prodhimin shkelje të hormoneve femërore (estrogjenit, progesterone). Shpesh nuk ka formimin e cysts në gratë e moshës riprodhuese.

Simptomet e kystoza ovarianShpesh ajo nuk njoftim fillimin e formimit të cysts. Megjithatë, ju lutem vini re simptomat e mëposhtme:


 • dhimbje shtypës barkut;

 • dhimbshme apo siklet gjatë raportit seksual;

 • menstruacionet parregullt, ndonjëherë e dhimbshme;

 • një rritje të mprehtë në bark. • Kur dhimbje të papritur akute të barkut duhet shtrimin në spital të menjëhershme. Dhimbje të tilla mund të ndodhë kur cysts shtrembërimin apo edhe këputje e saj.

  Diagnoza dhe trajtimi i kystoza ovarian  Vezoreve kistike modifikuar për të zbuluar ultratinguj legenit. Diagnoza e hershme lejon për të identifikuar cist për të rritur ato në madhësi kur ata sjellin gruaja pakëndshme ose ata do të thyejnë. Identifikimi i formimit kist në fillim fazat gruaja trajtimin minimale kosto.


  Trajtimi i kystoza ovarian varet nga disa faktorë: lloji i kist dhe madhësinë e saj. Nuk ka rol të vogël në emërimin e trajtimit shëndetësor luan një grua moshën e saj, dëshirën për të lindur fëmijë.

  Ndonjëherë të vezoreve në ultrazërit zbuluar kist të vogël zhduket pas 2-3 ciklit menstrual. Në raste të tjera gjinekolog emëron hormon për kist reduktuar në madhësi. Në këtë rast, gruaja duhet të kalojnë teste shtesë për përzgjedhjen e duhur të barnave.

  Vetëm në raste të rënda kur kist nuk përgjigjet për ilaçe, kirurgji përshkruar. Me qëllim të parandalimit vezoret kystoz ose define atë në fazat e hershme, ajo është e rekomanduar për të vizituar një mjek të paktën një herë në vit.