Vezoret zgjeruar

Vezoret - është çiftëzohet organeve, një gjendje e cila në masë të madhe përcakton shëndetin dhe disponimin e grave. Por në qoftë se shqyrtimi apo me ultratinguj mjeku zbuloi vezoret zgjeruar - është për alarmin? Çfarë ndodh nëse vezoret e një gruaje janë zgjeruar?
Arsyet lexoni artikullin tonë.
Vezoret zgjeruar janë shpesh pasojë e formimit të cysts të ndryshme në sipërfaqen e këtyre organeve. Çfarëdo lloji i kist, ajo mund të rritet në madhësi të mëdha, duke ndërprerë funksionin e vezores. Shumica e cysts janë të vogla dhe nuk provokojnë asnjë simptomë. Por ndonjëherë, vezoret zgjeruar "ulëritës" në lidhje me sëmundje shumë të rënda, të tilla si kanceri apo rrotullim ovarian.

Simptomet e vezoret zgjeruar


Shpesh, gratë që shfaqin Resizing ovarian, vijnë te mjeku me ankesat e mëposhtme:

 • dhimbje në bark ose prapa;

 • siklet gjatë urinimit;

 • Shkarkimi i bollshëm gjatë menstruacioneve;

 • dhimbje jashtëzakonisht të rënda gjatë menstruacioneve;

 • dhimbje gjatë raportit seksual;

 • anormalnыe gjakderdhje vaginale;

 • Dhimbje ose ndjeshmëri të gjirit;

 • kapsllëk;

 • humbja e oreksit.


 • Shkaqet rritur ovarian mjaft e ndryshme, por më të zakonshme në praktikë cistike këtë rritje:


 • kist Korpus luteum (kist që është formuar në gjysmën e dytë të ciklit menstrual);

 • kist dermoid (një tumor beninj, i njohur gjithashtu si një teratoma);

 • kist folikulare (kist, e cila është e formuar gjatë ciklit menstrual);

 • эndometryoma (kist эndometroydnaya vendosur në vezoret);

 • vezoreve policistike (patologji që është e karakterizuar nga prania e numri të madh të cysts vogla në vezoreve).


 • Shkaqet rralla të zgjerimit ovarian përfshijnë:

 • anomali kongjenitale;

 • kancer metastatic;


 • tumor beninje;

 • kancer ovarian. • Ka edhe raste në të cilat vezore zgjeruar është një simptomë e kushteve të rrezikshme për jetën. Në raste të tilla, ndërhyrje mjekësore duhet të jetë sa më funksionale.
  Këto kushte emergjente përfshijnë rrotullim ovarian, në të cilën ndalon furnizimin me gjak të organeve.

  Nëse shkaku i vezoret zgjeruar është gjetur, nëse është e nevojshme duhet të trajtohen për të shmangur ndërlikimet e mundshme. Këto përfshijnë varfëri dhe kancerit të përhapur. Pra, të jenë të kujdesshëm dhe dëgjoni me trupin tuaj.