Sëmundjet e vezoreve tek gratë

Sëmundjeve Ovarian ka qenë gjithmonë sëmundja më e zakonshme në gjinekologji. Të vezoreve të kryer një nga funksionet më të rëndësishme në trupin e femrës, duke prodhuar hormonet femërore. Prandaj, shëndeti i këtyre gonads çiftëzohet varet trupin riprodhues femër.

Llojet e sëmundjeve gjinekologjike vezore në gratë


Korrigjuar të jenë katër lloje të sëmundjes:

 • Sëmundjet svyazanannыe me hormonet gabuara. Sinteza e cila mund të jetë kontrast të pamjaftueshme apo të tepruar. Efektet manifestohet në shkelje të menstruacioneve, duke rezultuar në varfëri.

 • Sëmundjeve të shkaktuara nga tumoret, të cilat paraqiten në formën e cysts. Ata janë të formuar pavarësisht nga mosha, ndodhin në heshtje, pa shkaktuar simptoma. Identifikimi cysts mund të zhvillohet në fazën e fundit të zhvillimit.

 • Tumoret malinje e vezore - një nga më të sëmundjeve të rrezikshme për jetën e vezoreve. Veçanërisht e vështirë për të bërë diagnozën e tumoreve të tilla, kështu që është zakonisht gjendet vetëm në fazën e metastazë.

 • Adnexitises është një inflamacion i vezoreve dhe tubave fallopiane. Adnexitis mund të provokojë edhe një sëmundje infektive dhe patogjenët Staphylococcus, Streptococcus, klamidia, gonokoku.


 • Simptomet e sëmundjes ovarian


  Ka disa simptome e ovarian:

 • dhimbje të papritur të mprehtë në bark;

 • ndodhja e gjakderdhje në mes të menstruacioneve;

 • dhimbje të mprehtë gjatë raportit seksual;

 • ndarja e purulent ose natyrës lëngshëm;

 • Koncepti dramatike të temperaturës në 39 gradë;

 • urinim të dhimbshme me rizyamy fortë.


 • Dhimbje e papritur në bark - është një shenjë për brengosje. Ju mund të mendoj, që vjen me një diagnozë në vetvete, por më mirë për të bërë atë në rrugën për te mjeku, sepse shkaku i dhimbje barku mund të përcaktohet vetëm ekspert.