Rritja e vezore të femrave - shkaqet

Një nga shenjat më të mëdha fillon sëmundjeve gjinekologjike konsiderohen vezoret zgjeruar në gratë. Sëmundja shpesh bëhet kronike, sepse simptomat klinike nuk janë gjithmonë të dukshme apo grua nuk i dalloni ato.

Shkaqet e zgjerimit ovarian në gratë


Sipas vëzhgimeve mjekësore shpesh rrit vezore të drejtë, por për të shpjeguar se pse është e vështirë, e mundshme arsyeja më - është apendiksit ardhshëm. Pas infektimit me apendiksit në gjendje për të kaluar në vezore dhe anasjelltas.

  • Pezmatim . Shpesh shkaku i rritjes së madhësisë së vezore është një inflamacion i organeve pelvike. Shpesh infeksioni nuk manifestohet, shkakton inflamacion kronik dhe rrit vezoret. Rritja është për një numër të madh të mbështjelljes dhe infiltrimit, jo për shkak të rritje të madhësisë së vezore. Kur shtrëngimi procesin prekje rutinë nuk arrin të identifikojë veçmas mitër dhe vezore - dallueshėm një trup të madh.

  • Erozioni i qafës së mitrës . Një tjetër arsye mund të jetë erozioni inflamacion i qafës së mitrës. Ajo lënduar një zonë të vogël të trupit, u bashkuan florës patogjene dhe inflamacion ndodh, në gjendje për të arritur në vezore dhe do të shkaktojë një rritje në vezore e majtë apo të djathtë.

  • Kist ovarian . Rritja e kist ovarian ndodh kur cysts të shumta ose ajo ka një madhësi prej më shumë se 3 cm Identifikimi rritje të vogël në ovarian ndodhur përmes një cist të vogël, është me anë të ultrazërit dhe prekje është e vështirë për të diagnostikuar.

  • Kancer . Nëse legen është zhvillimi i tumoreve të kancerit, të vezoreve gjithashtu rriten. Por prek vezore e zgjeruar është e mundur vetëm në fazat e mëvonshme. Gjithashtu mund të shërbejë shkakun e rritjes së metastazë në organet e tjera.

  • Ovulacionit Koha . Rritja vezoret mund të ndodhë gjatë ovulacionit, por kjo nuk zgjati shumë.


  • Çfarë duhet të bëni me rritjen e vezore?


    Gratë vezoret e të cilëve janë zgjeruar, ajo duhet të kryhet me ndihmën e diagnozës me ultratinguj transvahynalnuyu transabdomynalnuyu dhe legen, kontrolloni hormonet, tiroide SST-ve.

    Mitra dhe vezoret - organet kryesore riprodhuese, në shkelje të funksionit të tyre riprodhues do të jetë i prishur.