Trupi i verdhë në vezore

Trupi Yellow formuar në vezore, është një lloj organi endokrine që drejtpërsëdrejti përgatit rreshtim mitrës për pritjen e embrionit, dhe është e përfshirë drejtpërdrejt në zhvillimin e saj. Kjo gjëndër është quajtur kështu për shkak se në përbërjen e saj përmban lutein, duke i dhënë asaj një ngjyrë.
Cilat janë karakteristikat strukturore të korpus luteum, dhe çfarë funksionon ajo kryen?
Trupi Yellow përmban vezore, zakonisht jo më shumë se 10-27 mm. Madhësia e saj mund të ndryshojnë në varësi të cilën fazë të ciklit menstrual rrjedh. Me zvogëlimin apo anasjelltas, në rritje korpus luteum më të madhësive e mësipërme, duke folur për sëmundjen e tij.

Kryesor, ndoshta funksioni i këtij gjëndër është progesterone hormon. Me atë janë prodhuar në sasi të androgens vogla, estrogjenit dhe oxytocin dhe Relaxin, inhibin dhe substancave të tjera biologjike që janë përgjegjës kryesisht për mbajtjen e shtatzënisë kanë ndodhur.
Çfarë ndikimi ka shtatzëninë Korpus luteum?
Formimi i korpus luteum është në vezore pas ovulacionit. Ka kjo nuk është gjithmonë. Në qoftë se pas lëshimit të një vezë nga vezorja, ajo nuk është fekonduar, korpus luteum shpejti shkrin. Në rastin e shtatzënisë, ajo vazhdon të ekzistojë në vezore. Ishte në këtë pikë dhe fillon sintezën e progesterone, e cila është quajtur edhe "hormon i shtatzënisë". Falë tij, veza e fekonduar në zgavrën e mitrës mbijeton.

Kanceri puna vazhdon deri 10-16 javë të shtatzënisë, që është aq kohë sa placenta nuk është plotësisht e pjekur dhe jo të marrë atë mbi vete për të zhvilluar hormonet e nevojshme të trupit. Prandaj, mungesa e korpus luteum ne vezore kërcënon shtatzënisë ka ndodhur dhe mund të çojë në dështim.
Shkeljet e korpus luteum ndodhin më shpesh?
Ne mund të dallojmë dy probleme kryesore që shpesh ndodhin në gratë dhe janë të lidhur me kancerin operacion konsiderohet:

 • Aktiviteti i ulët;

 • Korpus luteum kist.


 • Të dy shtetet shkelë punën e saj normale dhe gjatë shtatzënisë mund të çojë në dështim. Prandaj kërkon korrigjim urgjente është kryer me përdorimin e drogës.
  Shenjat kryesore të cysts Luteal në vezore janë:

 • dhimbje të lokalizuara në shtojca mitrës, majtas ose djathtas bark;

 • konstante ndjenja një ndjenjë të plotësi, siklet, serioziteti;

 • Vonesa menstruale gjakderdhje abuzim ciklin, duke rritur kohëzgjatjen e refuzimit hënor pabarabartë e endometrium.


 • Për të përjashtuar zhvillimin e këtyre anomalive, mjeku gjatë ultrazërit prodhon madhësinë dimension e korpus luteum. Më të madhe të kufijve normale, ne mund të supozojmë praninë e cysts verdhë trupit, dhe shqyrtimi i mëtejshëm ka për qëllim përcaktimin e saktë vendndodhjen e saj.
  Gjithashtu probleme në shëndetin e grave mund të lindin kur një trup të vjetër të verdhë në vezore pas një mungesë të fekondimit, nuk absorbohet. Kjo mund të parandalojë menstruacioneve pasues, dhe shpesh çon në inflamacion në vezore.

  Kështu, korpus luteum është i përfshirë direkt në rrjedhën normale të procesit të shtatzënisë, duke theksuar për hormonet dhe substancat e nevojshme. Kjo është arsyeja pse mungesa e gjatë e shtatzënisë, për të përcaktuar shkaqet e diagnozës infertilitetit është kryer gjatë matjes së trupit të verdhë, për të përcaktuar nëse ajo është duke funksionuar si duhet.