Vezoret Zastudyla - Simptomat

Inflamacioni i vezoreve - sëmundje shumë serioze gjinekologjike që në mungesë të trajtimit në kohë mund të ketë pasoja të pariparueshme.

Cilat janë shenjat e zastuzhennыh ovarian?


Nëse një grua zastudyla vezoret, simptomat mund të përfshijnë:

 • dhimbje në bark të ulët;

 • temperaturë deri në 39 ° C;

 • çrregullime urinim - dhimbje, ndryshimi në impulse të frekuencave;

 • prania e lengjet vaginale (mukozë ose qelb);

 • diarre, dhimbje në bark;

 • Alokimi menstrual mund të jetë shumë e madhe ose më shumë të pakta;

 • parehati gjatë seksit;

 • përkeqësim i rëndësishëm i shëndetit të përgjithshëm.


 • Arsyet që çojnë në inflamacion të vezoreve, janë shumë të ndryshme. Keqe mund të rezultojë nga prania e infeksionit në trup - gonokoksik, strep, Staph, klamidia dhe të tjerët. Shpesh çon në inflamacion të rënies së përgjithshme në imunitetin dhe hipotermi.
  Çfarë është inflamacion i rrezikshëm i vezoreve?
  Sëmundjet e lënë pas dore mund të kërcejnë kronike ose adhesions të shumta dhe të shkaktojë pengim të tubave fallopiane. Më tej ajo mund të rrezikojnë shtatzëni ektopike dhe varfëri.

  Çfarë ndodh nëse vezoret e një gruaje zastudyla?


  Në shenjat e para të dyshimta duhet menjëherë të kontaktoni një specialist. Me qëllim të zbulimit të sëmundjes, ju duhet të vizitoni një gjinekolog për të bërë një seri të testeve, në disa raste, Ultrasonografi dhe të tjerët.
  Vetëm një diagnozë të kujdesshëm do të ndihmojë për të përcaktuar shkakun e vërtetë të sëmundjes dhe të vini, trajtim efektiv individual.
  Në përgjithësi, në qoftë se një grua zastudyla vezoret, simptomat karakteristike të inflamacionit, trajtimi është përshkruar painkillers bazuar dhe përgatiten droga dhe antibiotikët.

  Kohë duke kërkuar ndihmë mjekësore rivendosjen e shëndetit dhe të lindë fëmijë të shëndetshëm.