Inflamacioni i vezoreve - simptomat dhe trajtimi

Inflamacion të vezoreve quhet oophoritis. Ky inflamacion i gjëndra gjenitale femërore shpesh komplikuar salpynhytom - inflamacion të fallopiane (mitrës) tubave të. Sëmundja mbart një rrezik për shëndetin riprodhues të grave dhe mund të çojë në vështirësi në konceptim apo edhe shterpësinë.
Prandaj në dyshimin më të vogël të oophoritis ose në qoftë se ju nuk e dini se si për të përcaktuar në mënyrë të pavarur inflamacion të vezoreve është e nevojshme të konsultoheni me një gjinekolog, t'u testuar dhe të fillojnë trajtimin e hershme për të parandaluar komplikimet dhe efektet negative të kësaj sëmundjeje.

Shkaqet inflamacion të vezoreve


Arsyet kryesore oophoritis mund të jenë infeksionet (klamidia, gonorrea, mykoplazmat, etj) dhe bakteret (grup i coca, E. coli, candidiasis, etj).
Proceset inflamatore mund të shkaktojë vezoret edhe faktorë të tillë si hipotermi, abortit, kirurgji joprofesionale ose ekzaminim diagnostik legenit, lindjes, dhe përdorimin e kontraceptivëve intrauterine.
Oophoritis është shpesh një sëmundje e mesme, të cilat çojnë infeksion ekzistues të qafës së mitrës, tubave fallopiane, mitrës. Më pak patogjene merrni në organet gjenitale e sëmundjeve të tjera, apendiksit, grykët, sinusit, tuberkulozi dhe madje edhe prishjen e dhëmbëve, duke kaluar përmes limfatike dhe të gjakut.

Simptomat dhe trajtimi i inflamacion të vezoreve


Shenjat kryesore të inflamacion të vezoreve janë:

 • dhimbje dhe dhimbje të rënda, urinim i shpeshtë;

 • dhimbje të vazhdueshme në një ose të dyja palët në zonën e legenit që i japin përsëri ose mollaqe;

 • ngritjen e temperaturës në 39 ° C, të dridhura, dobësi, gjendje e sëmurë;

 • Gjakderdhje në mes të cikleve menstruale;

 • dhimbje e fortë dhe intensive gjatë raportit seksual;

 • mund të duket pak i lëngshëm ose purulent shkarkimin.


 • Në inflamacion akut kërkon pranimin urgjent në spital, me kalimin e kursit antibacterial dhe antimicrobial të trajtimit.

  Inflamacioni kronik i vezore gjatë acarimin ka simptomat e mëposhtme:

 • Shurdhër, dhemb dhimbje në legen, ijë, dhe vaginë. Dhimbja përforcohet para menstruacioneve ose në supercooling. Ulur epsh.

 • Mungesa e shtatzënisë me jetën e rregullt seksuale pa kontracepsion.


 • Oophoritis kronike ka efekte inhibitore mbi gjendjen e përgjithshme të femrave (nervozizëm, pagjumësi, lodhje). Simptoma të tjera të inflamacion të vezoreve tek gratë formë identike akute të sëmundjes.

  Opsionet e mundshme se si të kuruar inflamacion të vezoreve, marr vetëm gjinekolog në varësi të patogjen, shkallën e kompleksitetit dhe natyrës së shenjave të sëmundjes. Faza akute të sëmundjes duhet të trajtohen vetëm në një spital nën mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore. Në oofryta kronike natyrisht, në varësi nga shkalla e përkeqësimit, për të kryer një trajtim ambulator.
  Një veçanti inflamacion Pilula-kurë e vezoreve nuk është për shkak se trajtimi është i bazuar në tërë kompleksin e masave mjekësore. Medikamente themelore se mjekët përshkruara për inflamacion i vezore: antibiotikët (detyrues) dhe anti-inflamator, antihistamine, droga analgjezik, sulfonamides dhe vitamina.

  Për të trajtuar inflamacion i mjeteve juridike të vezoreve popullore nuk janë të rekomanduara për historinë e sëmundjes nuk janë lëvizur në një më komplekse dhe të rënda.
  Për të mbrojtur veten nga kjo sëmundje, duhet të shmangin hipotermi, stresi, lodhje, dhe duhet të jenë në përputhje me rregullat e higjienës personale dhe disa herë në vit duhet të inspektohen nga një gjinekolog.