Ushqimi për vezore polycystic

Shpesh emërimi i trajtimit të vezoreve polycystic, mjekët nuk japin ndonjë këshillë në lidhje me dietën. Por, për normalizimin e metabolizmit duhet së pari të krijojë një dietë e duhur dhe mënyrën e jetesës.

Çfarë është e nevojshme për të ndjekur një dietë me vezore polycystic?


Gjueti për një dietë të ngurtë me shumë kufizime nuk ka kuptim, të ushqyerit në vezore polycystic duhet të jenë të shëndetshme dhe të balancuar. Dietë e duhur ju lejon të:

 • normalizimin e peshës, pacientët polycystic të cilët janë duke fituar shumë shpejt;

 • normalizuar metabolizmin - dietë për vezore polycystic duhet të përmbajë të gjitha elementet e kërkuara nga trupi.


 • Çfarë duhet të jetë dietë për polycystosis?


  Një dietë e shëndetshme për polycystosis duhet të bazohet në parime të thjeshta:

 • Racionin ditor duhet të ndahet në 04:57 ngrënies: Tre të plotë dhe dy snacks.

 • Kusht i domosdoshëm për dietën efektive për vezoret polycystic - menu duhet të përfshijë ushqim të shpejtë, ushqim të konservuar, pasta, ushqim i gatuar në yndyrna shtazore. Ajo është gjithashtu e nevojshme për të kufizuar praninë e yndyrës në dietë, djegëse, i kripur, ushqimeve yndyrore.

 • Baza e menu duhet të hahet indeks të ulët glycemic (parametër reflektuar se si u rrit sheqerit në gjak pas konsumimit të produktit). Ky mish, peshk, fasule, bukë thekre, perime.


 • Pesha Lose ngadalë është e nevojshme, pa shterur maratona në një hikërror, e cila nganjëherë mund të gjenden në përshkrimet e dietat me vezore polycystic. Rishikimet e përdorimit të sistemeve të tilla të energjisë nuk janë shumë pozitive.
  Efekti pozitiv i tranzicionit në një dietë të shëndetshme nuk duhet të nënvlerësohet. Dietën tonë prek drejtpërdrejt të gjitha proceset metabolike në trupin tonë, kështu që dietë e duhur ndihmon për të përballuar me sfidën e trajtimit polycystic.