Mosfunksionim ovarian

Shumë gra nuk e njohin menjëherë sinjalet e tyre të trupit që vezoret e tyre nuk janë të gjithë të drejtë, por diagnoza e "periudhës riprodhuese mosfunksionim ovarian" i referohet në këtë vend më shpesh. Ne duhet të jenë shumë të vëmendshëm për veten për të identifikuar problemin sa më shpejt që të jetë e mundur dhe në gjinekologu për të identifikuar mënyra për të zgjidhur atë.
Kur mosfunksionim ovarian është kuptuar funksionet hormonale e këtij kanceri të rëndësishëm femra riprodhues. Është e rëndësishme të dini shenjat e sëmundjes, të jetë në gjendje për të identifikuar shkakun dhe për të parandaluar efektet e rrezikshme.

Simptomet e mosfunksionim ovarian


Manifestimet kryesore të mosfunksionim të këtij organi çiftëzohet femra janë:

 • menstruale parregullsi (vonesa e më shumë se 35 ditë, e ndjekur nga gjakderdhja që zgjat më shumë se një javë, duke reduktuar menstrual paktën 21 ditë, periudha të parregullta);

 • dhimbje në bark të ulët (zakonisht tërhequr karakterin, por mund të jenë të rënda, që shtrihet rreth stomakut, për të dhënë përsëri gjatë menstruacioneve apo para);

 • Ashpërsia e tepruar e sindromi premenstrual si përgjumje, apati, nervozizëm apo tearfulness.


 • Përveç kësaj, gjakderdhje të zgjatur dhe të rënda për simptomat e mësipërme mund të bashkohet me simptomat e anemisë, të tilla si: lëkurë të zbehtë dhe membranat mukoze të dukshme, normë rritje të zemrës, dobësi, dhimbje koke, humbje e oreksit.

  Shkaqet e mosfunksionim ovarian


  Mosfunksionim hormonal i vezoreve mund të jetë për shkak të faktorëve të mëposhtëm:

 • inflamacion i legenit që dalin nga mospërputhjes me rregullat e higjienës personale, hipotermi;

 • sëmundjet e uterusit (fibromë, endometriosis, tumorit);

 • Çrregullime të lindura apo të fituara endokrine (obeziteti, diabeti, etj);

 • lodhje nervor, stresi, lodhje fizike ose mendore, regjimi irracionale e punës dhe të pushimit;

 • aborti spontan apo të detyruar;

 • gabuar pajisje intrauterine vend në mitër.


 • Gjithashtu, shfaqja e sëmundjes mund të ndikojnë një sërë faktorësh, të tilla si ndryshimi i klimës, qëndrimit të tepërt nën diell, mjekim.

  Si për të trajtuar mosfunksionim ovarian?


  Trajtimi i kësaj sëmundjeje duhet të jetë në kohë. Në mënyrë tipike, mjekët mbështeten në një sërë masash, përkatësisht:

 • korrektuese kushte emergjente (p.sh. gjakderdhje gjatë ndaluar);

 • eliminuar shkaqet e sëmundjes;

 • rivendosur funksionin hormonal të ciklit femëror, duke normalizimit.


 • Nëse diagnostikuar "mosfunksionim ovarian, trajtimi i mjeteve juridike popullore mund të shfaqet si terapi primare. Trajtim bimor mund të përdoret vetëm si terapi ndihmës dhe vetëm me lejen e mjekut.

  Pasojat e mosfunksionim ovarian


  Mos harroni se kjo sëmundje është trajtuar mirë, dhe për këtë arsye mosfunksionim ovarian dhe shtatzënia - plotësisht konceptet e pajtueshme me kusht trajtim mjekësor në kohë përmes kursit dhe terapinë e duhur të përcaktuar nga mjeku. Ju duhet rregullisht vizitojnë gjinekologun, plan shtatzëninë ekskluzivisht nën kontrollin e tij, në mënyrë se si të merrni shtatzënë me mosfunksionim ovarian nuk është e lehtë, sepse hormoneve femërore thjesht nuk mjafton. Kujdesi para lindjes është bërë gjithashtu në vëmendje të rëndë nga ekspertët për dështimin e saj nuk ka ndodhur.

  Në qoftë se koha nuk të kuruar sëmundjen në fjalë, pavarësisht nga shterpësi në të ardhmen, kjo mund të çojë në mastitit, fibroids mitrës, malignancies të sistemit riprodhues dhe gjëndrrat e qumështit, lezione të rënda endokrine.