Ovarian mosfunksionim - Simptomat

Proceset ciklike në trupin e femrës është mekanizëm unik e natyrshme natyra që e bën të mundur për shtatzëninë e gruas dhe amësisë. Ne duhet të kujtojmë se në menstruacioneve normal duhet të ndodhë çdo 21-35 ditë dhe zgjat nga 3 ditë në javë, dhe numri i gjakut menstrual nuk duhet të shkojë përtej 50-100 ml. Megjithatë, përtej normës - përzgjedhje shumë pak ose bollshme vijnë shumë shpesh ose shumë rrallë ose zgjat më shumë se një javë - një shenjë e pranisë së grave të moshës riprodhuese hormonal mosfunksionim ovarian.


Shkaqet e mosfunksionim ovarian • Sëmundjet Infektive-inflamator, tumoret malinje dhe beninje të mitrës dhe shtojca e saj (cervicitin, oophoritis, endometritis, kanceri i qafës së mitrës, mitrës). Shpesh shkaku i inflamacionit në mitër bëhet shkeljeve higjienën intime dhe imoralitet në marrëdhënie seksuale.

 • Shkelja e niveleve hormonale si pasojë e sëmundjeve të ndryshme endokrine, sëmundjet e tiroides dhe gjëndra veshkave. Shpesh, dështimet në ciklin menstrual që dalin kundër diabetit dhe obezitetit, dhe mosbalancim hormon që rezulton nga terapi të drogës.

 • Aborti - spontane ose artificiale. Sidomos i rrezikshëm është aborti gjatë shtatzënisë së parë, kur trupi afërsisht prishet ristrukturimin synon shtatzënisë. Ndërprerja veçanërisht e rrezikshme të shtatzënisë së parë për vajzat e reja, sistemi riprodhues ende nuk janë formuar plotësisht.

 • Lodhje nervor dhe fizike për shkak të tendosje të tepruar fizik, stresi ekstrem, mungesa e punës normale dhe kohën e lirë. Të gjithë këta faktorë ndikojnë negativisht në sistemin nervor, dhe dështimet në punën e saj që çon në përçarje të vezoreve.

 • Instaluar në mënyrë të paligjshme pa contraindications, spirale intrauterine.

 • Prerje ndryshimin e klimës, përdorimin e tepruar të natyrshme apo dhomë me diell tan.


 • Simptomet e mosfunksionim ovarian • çrregullime menstruale, sasi të parregullt të shkarkimit, shkarkimin në mes të ciklit;

 • menstruacioneve dhe ovulacionit, shoqërohet me dhimbje të mprehtë duke tërhequr në të ulët mbrapa dhe bark;

 • sindromi premenstrual theksuar (PMS) - ndryshime të papritura e humor, tearfulness, nervozizëm, apati;

 • Mungesa e menstruacioneve për gjashtë muaj;

 • miscarriages apo infertilitetit për shkelje të ovulacionit dhe oocyte maturimit;

 • paraqitja e karakteristikave seksuale mashkullore mesme - flokët në bark, gjoks dhe fytyrë, yndyrë model mashkullor.


 • Pasojat e mosfunksionim ovarian


  Shumë shpesh femrat rreth ndryshimeve të ciklit menstrual pa vëmendjen e duhur, veçanërisht në qoftë se ajo nuk ka sjellë një përkeqësim të shëndetit të përgjithshëm. Ata kanë tendencë për të shkruar jashtë dështimet në ciklin e motit, nerva, dhe karakteristikat e tyre individuale. Por është e rëndësishme të mos harrojmë që sistemi riprodhues i grave - një lloj alarmi menjëherë sinjalizon një alarm kur diçka trupi shkon keq. Është për këtë arsye nuk është e nevojshme për të vënë një vizitë të gjinekologu për më vonë, duke shpresuar se "diçka e rregulluar mirë." Mos harroni, periudha mosfunksionim ovarian riprodhues në shumicën e rasteve të lidhura me çekuilibër të estrogjenit në trup. Një rritje e këtyre hormoneve mund të jetë një shkak i mëtejshëm i tumoreve malinje të gjirit dhe mitrës, mastopathy, Endometrioza, fibroids mitrës dhe çrregullime të rënda hormonale.