Kist ovarian DermoidKist Dermoid, gjithashtu e quajti një teratomoy pjekur janë tumoret beninje që mund të zbulohen zakonisht gjatë pubertetit në vajzave dhe grave të reja.
Kjo është zakonisht tumori i njëanshëm është një kapsulë me mure të trasha dhe të dendura ukrыvayuschuyu shumë slyzeobraznuyu mbushur me të përfunduar të transformimit indet e saj të trupit të tilla si: dhëmbët, eshtrat, flokët, lëkurën, nervore dhe indeve yndyrë. Tumoret përmasave të mëdha zakonisht nuk arrijnë.
Periudha Dermoydnoy e rritjes së cysts ovarian shpesh të ngadaltë, duke ndikuar në manifestimet klinike, për shkak të madhësisë së tij. Simptomet e barkut akute ka raste në rrotullim rrjedhin tumor. Prekje mund të zbulojë një tumor, para dhe anën e mitrës me ekzaminimin me dy duar gjinekologjike.

Trajtimi optimal i cysts ovarian dermoydnoy me një prognozë të favorshme është hequr atë pa dëmtuar inde të shëndetshme e vezores.