Hypofunction ovarian

Vezoret Hypofunction - një shkelje e hormoneve nga vezoret - një koncept gjithëpërfshirës që përfshin gjendjen lumtur parregullt për shkak të arsyeve të ndryshme dhe të dukshme në uljen e funksionit ovarian.
Varësisht nga mosha e gruas, gjendja mund të marrë format e mëposhtme:

 • Më vonë pubertet;

 • amenorrhea periudhë barrët e tua;

 • hypomenorrhea;

 • menopauza e hershme. • Vezoret Hypofunction - Simptomat


  Para pubertetit mund të zhvillojnë simptoma hypofunction primare ovarian të cilat janë të vonojë fillimin e pubertetit, moszhvillimin e karakteristikave seksuale parësore dhe dytësore. Varësisht nga ashpërsia e foto klinike janë tre reduktim diplomë në funksion ovarian:


 • i butë ovarian dështim - e dukshme në moszhvillimin dritën e karakteristikave dytësore seksuale, duke përfshirë gjirit. Mitra është zhvilluar relativisht, por çrregullime funksion menstrual - me një mungesë të ciklit menstrual, alokimin e pakta dhe të miturit gjakderdhje mitrës;

 • Nota mesatare shprehur në eksplicite karakteristikave seksuale prapambetjes - organet gjenitale të jashtme dhe zemrat foshnjore, flokët shumë pak trupin, nuk menstruacioneve në të gjitha;

 • në shkallë të rëndë vezoret Hypothyroidism mitrës shumë më pak mesatare normat moshës, endometrium nuk është duke funksionuar. Gjëndra seksi dhe flokët në vende intime pothuajse mungon.


 • Simptomet e vezoret hypothyroidism mesme të varet nga shkalla e shkeljes. Pamjaftueshmëri të butë ovarian karakterizohet nga amenorrhea, uterusit dhe endometrium por njëkohësisht zhvilluar mjaftueshme. Në rastet më të rënda mund të bashkohen ndryshime neuropsikiatrike dhe vaskulare karakteristike të menopauzës.

  Hypofunction vezore - Shkaqet


  Shkaqet e dështimit të lindura ovarian mund të jetë një shumëllojshmëri të faktorëve negativ që ndikojnë në fëmijën në utero, për shembull:


 • sëmundjet infektive (fruthi, shytat, tuberkulozi);

 • anomalitë kromozomale;

 • lloje të ndryshme të rrezatimit;

 • kequshqyerja dhe dietë të sëmurë e nënës, mungesa e ushqimit vitamina dhe mineralet e nevojshme.


 • Hypofunction mesëm mund të shkaktohet nga sëmundje autoimune që mund të prishin procesin e prodhimit të hormoneve nga vezoret.

  Vezoret Hypofunction dhe shtatzënia


  Hypofunction mesëm ovarian shpesh shkaku i infertilitetit dhe abort. Aftësia për të mbetur shtatzënë në praninë e kësaj sëmundjeje varet nga shkalla e dështimit ovarian. Me zbulimin e hershëm dhe trajtimin adekuat të këtij parashikimi patologjisë është mjaft i favorshëm.

  Hypofunction Ovarian - Trajtimi


  Nëse hypofunction ovarian zhvilluar dhe u gjet që të fillojë pubertetit, trajtimi kryhet në disa faza:

 • Terapia që stimulon zhvillimin e organeve seksuale.

 • Formimi i organeve gjenitale ciklike operimit dhe transformimi përkatës i endometrium.

 • Terapia për të pasur për të kryer funksionin gjeneruese.

 • Parandalimin e përsëritjes.


 • Në terapi të zgjatur hormonale në masat komplekse terapeutike është për të eliminuar ndikimin e faktorëve të dëmshme të pacientit, normalizimin e jetës, të alternuara gjumë dhe pushim, ushqim të shëndetshëm.

  Në rastet kur dështimi ovarian ishte një grua e moshës riprodhuese, parimet e terapisë janë të ngjashme dhe ndryshojnë vetëm në fazën e dytë të trajtimit, kur hormonal emëruar në doza më të mëdha dhe janë të dizajnuara për të simuluar dhe përfundimisht të rivendosur ciklin menstrual, një grua që ishte zhvillimin e patologjisë.