Ovarian dështim - trajtim

Sindromi ovarian dhe simptomat e saj shpesh tregojnë shenja të ardhjes së menopauzës në një moshë të re. Në mënyrë tipike, një femër status të shëndetshëm pjesë e trupit menopauza deri 45-50 vjet. Nëse fenomene të tilla ndodhin para 40 vjetësh, ajo është patologji, trajtimi në mënyrë ovarian është e nevojshme që pengon gratë plakjen e parakohshme.
Shkaqet e dështimit ovarian
Shkaqet kryesore të këtij simptomë është një predispozitë gjenetike ose kromozomale anomali:

 • Menstruacioneve vonë;

 • oligomenorrhea dhe gratë e hershme menopauzë nënës;

 • disa sëmundje autoimune;

 • dëmtimi ose devijim në qendrat hypothalamic e trurit;

 • fushë komplikime transferuar Rubeolë apo infeksion shytave streptokokut;

 • kequshqyerja, beriberi dhe stresi të shpeshta, uria;

 • Dëmi aparat folikulare në utero (për shkak të gabuar Nëna e jetesës dhe varëshme);

 • myomectomy, kist endometrioid, shtatzëni ektopike ose kirurgji.


 • Trajtimin e sindromës ovarian


  Trajtimi i dështimit të parakohshme ovarian qëndron kryesisht në urohynetalnыh korrigjim dhe dëmtimit të enëve të gjakut. Kjo sëmundje karakterizohet shkelje të zhvillojë numrin e kërkuar të hormoneve, kryesisht për shkak se terapi hormon është përdorur nën mbikëqyrje të rreptë mjekësore. Kur zgjedhjen e hormoneve mjeku në bazë të testeve të performancës dhe mosha e pacientit. Kështu, kompleksi përdorur vitamina, sedativë dhe fizioterapi. Gjithashtu, mjeku juaj mund të shtoni ilaçe jo-hormonale me fytoэstrahenamy: altera plus Remens, Klymadyont dhe kështu me radhë D..

  Është e rekomanduar për të trajtuar në ardhjen e moshës në të cilën menopauzë natyrore duhet nasupyvshy.