Hyperfunction ovarian

Vezoret Hyperfunction - një dukuri shumë e rrallë, hypothyroidism ndryshe, dhe ka vetëm 10-15% e grave. Kështu fenomeni zakonisht karakterizohet si hyperadrohenyya ose hyperestrogenia.
Hyperadrohenyya është një gjendje fiziologjike e trupit femëror, në të cilën është rritur prodhimin e androgens. Kur hiperstroheniyi - përqendrimi i estrogjenit në gjak.
Çfarë mund të shkaktohet nga hyperfunction ovarian?
Arsyet që shkaktojnë zhvillimin e kësaj gjendje, si më poshtë:

  • Tepërt i hormonit insulinë në trup. Është ky hormon aktivizon hormoneve sintezë luteotrophic, dhe më shumë dhe androgens në vezore dhe gjëndra veshkave.

  • Prania e formimit ovarian tumorit, të cilat gjithashtu mund të sintetizojnë androgens tepërta. Për shembull, qelizat Leydig, i quajtur letsdyhomamy, sintetizuar testosterone hormon.

  • Mangësi enzimatik. Për shembull, mungesa e një hydroksysteroyddehydrohenazы trupi-Sp çon në dehidroepiandrosteron tepërt.


  • Si e bën hyperfunction ovarian?


    Simptomet e hyperfunction Ovarian shpesh të fshehura, e cila pengon nganjëherë fillojnë trajtimin në kohë. Shpesh, gratë ankohen për periudha të parregullta dhe menorrhagia, e cila është shkaktuar nga rritja e zgjatur në nivelet e estrogjenit në gjak, e cila nga ana jep luhatjet periodike progesterone.

    Megjithatë, në shumicën e rasteve e gruas ovarian hyperfunction mëson vetëm pas testeve laboratorike. Pra, në gjak dhe urina rritur nivelet e androgens. Trupi i kësaj gruaje fillon të marrë karakteristika meshkuj: rritur në masë të muskujve, ka hypertrichosis.
    Rezultati është një shkelje e hypertrophy e vezoreve. Kjo dukuri manifestohet kryesisht në rritjen e madhësisë së tyre, duke konfirmuar rezultatet e ultrazërit.