Hydatyda vezore - çfarë është ajo

Hidatidy vezore - është formimi që janë në kokat e epoophoron. Ata janë racemose formojnë arsimin bardha, të cilat janë në këmbë mund të jetë direkt shtojcë. Zakonisht ato nuk shkaktojnë më shumë shqetësim, por çdo arsimimi të huaj alarmuese pamjen e saj. Ata janë formuar, zakonisht në formë të mbështjelljes pas vuajtje inflamacion.

Arsyet hidatidy dhe simptomat kryesore


Simptomat Hidatidy kryesore në gratë:


 • dhimbje akute, i shoqëruar nga dhimbje në bark;

 • një rritje të mprehtë në temperatura;

 • Dobësia dhe nervozizmi;

 • shkarkimin e pakëndshme të pakta, por të vazhdueshme;

 • Shkelja e ciklit të menstruacioneve;

 • jo-ndodhja e shtatzanisë, edhe nëse aktet seksuale ishin konstante.


 • Shkaqet e hidatidy janë:

 • Depërtimi i infeksioneve të ndryshme në organet gjenitale femërore;

 • abortet dhe aborte spontane;

 • shtatzëni ektopike;

 • operacione të ndryshme.


 • Trajtimi i hidatidy ovarian


  Trajtimi i hidatidy ovarian duhet të sigurohet në kohë dhe nën mbikëqyrjen e një specialisti. Shih hydatydu mund vetëm ultratinguj. Nëse kjo është e madhe, ju duhet të mbajë heqjen hidatidy. Ajo duhet të kalojë testet përkatëse. Qasje për trajtim duhet të merret seriozisht. Ka pasur raste të shkallëzuar cysts ovarian tumorit kancerit hidatidy.

  Për të parandaluar mungesën e oksigjenit në hydatydu që më pas mund të shkaktojnë inflamacion të rëndë dhe nekrozë e kist, të dyshuar çdo entitet në vezore konsultohuni menjëherë me mjekun.