Struktura e vezore

Gratë vezore referohet organeve parenkimale. Story (substancë strukturore) të shell saj të proteinave, e cila është asgjë, por një ind lidhës të dendur që është i përfshirë në formimin e dy lëvore dhe palcë të trupit.
Karakteristika anatomike dhe funksion ovarian
Siç u përmend më lart, në strukturën e lëshojnë cortical ovarian dhe palcë. Të përfshira drejtpërdrejt në, të mesme, folikulat e parë fillore terciar, si dhe trup të bardhë dhe të verdhë.
Megjithatë, zhvillimi i patologjisë po ndryshon. Kështu, prania e sëmundjes, struktura e ndryshimeve, dhe pastaj të flasim për polycystic (multyfollykullyarnыh) vezore. Në këtë situatë, ka një rritje në vlerë prej vetëm dy vezoret.

Vezore palca femër strukturë, e cila është formuar nga ind lidhës prodhuar enëve të gjakut, aparatit nervor, dhe fillesa rralla epiteliale. Ata shpesh janë shkaku i kësaj patologjie si kist ovarian.
Vezoret kanë një strukturë komplekse dhe të kryejë funksionet e mëposhtme:

  • prodhues - është formimi i qelizave embrionale në trup femëror;

  • endokrine - vezoret të prodhojnë jo vetëm gratë, por hormonet mashkullore në trupin e femrës dhe sintetizojnë disa byoveschestv të tjera që janë direkt të përfshirë në rregullimin e funksionimit normal.


  • Si e bën gjëndër?
    Struktura e gjëndër ovarian izoluar shtresa e jashtme dhe të brendshme. Secili qeskë ka brenda kavitetin në të cilën fluide folikulare. Ajo është e zhytur në vezë e saj. Gjithashtu në të lëngshme që përmban hormonet që ndikojnë drejtpërsëdrejti në procesin e zhvillimit si gjirit dhe mitrës, tubave, vaginë dhe sistemit riprodhues si një e tërë. Kur pjekuria gjëndër që ndodh 1 herë në muaj, dhe shell saj breshëri jashtë në zgavrën e barkut vezë të pjekur. Ky proces quhet ovulacion.