Anehohenne formimi në vezore

Gjetjet Ndonjëherë ultratinguj në vezore - majtas ose djathtas mjeku shkruan mbi disponueshmërinë anehohennyh formacioneve. Echogenicity - një term i përdorur në diagnozën tejzanor për të përshkruar indet përçueshmëri valët tejzanor. Pëlhura të tilla si kockave, pasqyrojnë plotësisht me ultratinguj për shkak të densitetit të saj të lartë, ajo është reflektuar edhe plotësisht në kufirin e organeve dhe indeve që përmbajnë ajër. Ind i dendur pasqyrojnë ultratinguj më të fortë, ndërsa ato që përmbajnë një shumë të lëngshme transmeton sinjal tejzanor sensor, duke rritur atë në se.

Në ekran shfaqet reflektohet nga organet dhe indet e sinjalit tejzanor dhe indeve të dendura (kockave) dhe ajri do të duken të bardhë (hyperэhohennыmy), sinjali nuk i kalojnë ato duke e lënë prapa shirit të zi e gjerësi të barabartë me sinjal reflektohet (hije akustike). Dendur pëlhurë, të lartë echogenicity (ndritshme duket), aq më shumë e ujit përmban ind ose organ (duke përfshirë enët e gjakut me gjak) - të ulët echogenicity dhe lëngjeve arsimi do anэhohennыmy (të zezë).


Struktura ultratinguj ovarianGjenden shpesh në zgavër anэhohennaya madhësive ovarian ndryshme. Për të kuptuar se si ultratinguj është normale vezore dhe ovarian anэhohennaya kist duhet të dini se çfarë ndryshimesh ndodhin në ciklin normal menstrual. Pas muajit në një ose të dyja vezoret fillojnë të rriten follicles, ndërsa një raund përfshirje të vogël formë anэhohennoe në madhësinë vezore rritet në 1-3 mm për 7.8 mm, kjo është gjysma e parë e ciklit. Pastaj një gjëndër bëhet dominuese - ajo vazhdon të rritet në madhësi 16-17 në 25-30 mm nga ai gjatë ovulacionit veza del.

Pas veza raundin anэhohennoe arsimit reduktuar pak në madhësi, bëhet e parregullt, duke e kthyer në një trup të verdhë. Për 2-3 ditë para menstruacioneve të trupit të verdhë ndalesa të punës dhe shpesh breshëri, lëshimi i një sasi të vogël të lëngshme, kështu që nga fillimi deri në fund të menstruacioneve të vezoreve nuk duhet të jetë anehohennyh formacione. Nëse ka ndodhur shtatzënia, funksioni korpus luteum Tremujorin e parë të shtatzënisë dhe është kështu si formë anэhohennoe arsimit të rrumbullakët në një nga vezoret (corpus luteum shtatzënisë, e cila prodhon progesterone).

Cysts ovarian mbi ultrazërit
Sfond të ndryshme hormonal i një gruaje dhe funksionit të saj ovarian mund të jetë shkaku i subjekteve të tjera anehohennyh - cysts ovarian.

  • Shpesh një nga cysts folikulare Ekspozita ovarian - arsimor anэhohennoe raundin, strukturë homogjene me një madhësi hollë kapsulë prej 3 deri 6 cm në diametër. Kjo ndodh kur çrregullime hormonale që të çojnë në mungesën e ovulacionit - vezë nuk ka lënë gjëndër, e cila vazhdon të rritet në madhësi. Cysts folikulare vetë zhduken brenda 1-3 cikle menstruale, më pak e komplikuar, ata kërkojnë trajtim të duhur.

  • Shpesh gjenden në vezore tjetër arsim anэhohennoe - kist endometrioid. Një tipar dallues i këtij formacioni - një kapsulë të ngurta,
    kist heterogjeniteti dhe madhësinë e saj e përhershme ose e rritjes për shumë cikleve menstruale. Madhësia endometrioid kist mund të jenë të ndryshme - nga disa milimetra deri në disa centimetra, cysts e Endometrioza janë të vetme dhe të shumëfishta.

  • Anehohenni formimi-tjetrin - cysts të vetme apo multi lëngshëm, nuk mund të jetë vetëm një entitet i pavarur, por një manifestim i një shembull tjetër të një tumor malinj. Bahatokamernist, përfshirja ehopozitivnye të përziera ose rritje në muret brenda strukturave të tilla anehohennyh mund të tregojnë keqdashje në vezore.