Si erozioni thaj qafës së mitrës

Në praktikë moderne gjinekologjike shpesh përdorin këto lloje të Moxibustion erozionit qafës së mitrës, si cryosurgery, electrocoagulation, radiowave electrocautery dhe shkatërrimit lazer.

Metodat Moxibustion erozionin qafës së mitrësTë gjitha metodat e Moxibustion erozionit qafës së mitrës kanë të dyja avantazhet e tyre dhe të meta e tyre:

 • Electrocoagulation - Metoda traumatik që shkakton formimin e plagët përafërt në qafë, dhe në mënyrë të njëjtë mund të shkaktojë gjakderdhje e rëndë, por metoda e përdorur më së shpeshti për shkak të qasjes së saj.

 • Cryodestruction Qafës së mitrës nuk ka lënë plagët, por nuk mund të përdoret kur madhësia e zonës së prekur prej më shumë se 3 cm, është përdorur për të deformimeve të mëdha për shkak të kontaktit të dobët me mukozës ngrin tip. Por nuk duhet të torturuar nga pyetja se a dhimbshme djegur qafën e mitrës, pasi procedura është pa dhimbje, edhe pse ndonjëherë shkakton tkurrjen e mitrës. Metoda është e komplikuar rrallë me gjakderdhje, por shkarkimi i holluar me ujë, pas procedurës së mundshme për një muaj.

 • Laser koagulimit ju lejon të hiqni fushat e vetëm mukozës anormale, duke lënë zonat e afërta të paprekur, mund të djegur sipërfaqe prej më shumë se 3 cm, por kërkon përdorimin e anestezi lokale, dhe shpesh këto ndërlikime të mundshme pas djegurit lazer i mitrës si gjakderdhje.

 • Koagulimit Radiowave Qafës së mitrës pak traumatike dhe rrallë shkakton komplikime, nuk kërkon anestezi, por jo e zakonshme këtu për shkak të kostos së lartë të pajisjeve për zbatimin e tij.


 • Përgatitja për djegurit e qafës së mitrës


  Para erozionin djegur duhet të kryejë disa kërkime për të konfirmuar pastërtinë e procesit (biopsi ose Citologjia). Në provim, gjinekologu duhet të sigurohemi që colposcopy qartë zona e dukshme e tranzicionit në mes të epitelit të shëndetshme dhe të ndryshuar, dhe humbja nuk është transferuar në kanalin e qafës së mitrës. Gjithashtu, mjeku konstaton se nëse apo akute acarimin e sëmundjeve kronike inflamatore në legen. Në mungesë të contraindications dhe pas 1-3 ditësh pas përfundimit të muajit, të djegurit e mitrës.


  Procedura Moxibustion erozioni i qafës së mitrës  Në varësi të metodës së djegurit, përdorni një ose ndikimin tjetër metodë në zonën e prekur. Nëse electrocautery të indeve të dëmtuara janë elektrike, por metodë është i përshtatshëm vetëm për gratë lindjes.
  Një tipar dallues i si djegurit e mitrës gjatë valës radio koagulimit nuk është duke përdorur rrymën elektrike, dhe frekuencë të lartë valët elektromagnetike pa kontakt të drejtpërdrejtë me mukozës, vetëm për shkak të ngrohjes valët ekspozimit në inde.

  Kur cryodestruction djegurit kryer duke përdorur azotit të lëngshëm, e cila vыmorazhyvayut dëmtuar Mukoza, duke lënë inde të shëndetshme paprekur. Kur koagulimit lazer i qafës së mitrës mbajtur lazer efekt pikë edhe në dëmtimin e shumë të vogël, pa shkaktuar efekte negative në zonat fqinje.
  Është e vështirë të thuhet se si djegurit të gjatë qafën e mitrës, por zakonisht procesi zgjat disa minuta. Shpesh përdoret anestezi lokale për lehtësim dhimbje gjatë djegurit.

  Rekomandimet pas djegurit të qafës së mitrës


  Shërimi i plotë mukozale pas djegies ndodh brenda 1-2 muajve. Gjatë kësaj periudhe ajo nuk është e rekomanduar për të bërë seks. Për të parandaluar gjakderdhje pas koagulimit nuk mund të marrë një dush të nxehtë. Pas procedurës së përzgjedhjes mundur - i holluar me ujë ose të përgjakshme, të cilat nuk përdorin tamponin vaginale dhe pads sanitare vetëm. Colposcopy mund të bëhet vetëm 2 muaj pas djegie. Nuk është e rekomanduar për të notuar në pishinë ose në natyrë pishina, sauna dush ose vizitoni brenda një muaji pas procedurës.