Si për të trajtuar erozionin qafës së mitrës

Qafës erozioni - një nga diagnozat që shpesh gjinekologët janë futur në pacientët harta e tyre. Nuk është një erozioni i vërtetë, i cili është një defekt i mukozës qafës së mitrës dhe pseudo ose ectopia kur ka një epiteli patologjike paragjykim. Shpesh, diagnoza mjeku ka në mendje është ektopike. Sëmundja shfaqet pa simptoma, kështu që gratë zakonisht mësojnë në lidhje me atë për inspektim rutinë. Por nuk do të vonojë trajtim, sepse zona e prekur e mitrës mund të jetë vendi i infeksionit dhe të rrisë rrezikun e kancerit.


Gratë moderne të vëmendshëm për shëndetin e tyre, kështu që pas dëgjimit diagnozën, duke kërkuar përgjigje për pyetjen se si të trajtojnë erozionin qafës së mitrës. Një mjek me përvojë zgjedh metodën për çdo pacient individualisht. Zgjedhja ndikuar nga disa faktorë:


 • Faza ektopike;

 • madhësia dhe struktura e shkatërrimit;

 • shkakton;

 • Prania e paritetit. • Si përhapjen e sëmundjes, atëherë mundësitë e trajtimit të mjaftueshme. Para se në fund të vendosin se si të trajtojnë erozionit, çdo person i kualifikuar për të mbajtur testin.


  Electrocoagulation - shoku përcëllues

  Në këtë mënyrë është e njohur është se gjatë procedurës së ndikimit mjeku në zonat e prekura e tanishme frekuencë të lartë. Metodë është efektive dhe të lirë, por ajo ka të meta të rëndësishme. Fakti që pas djegurit formuar mbresë në qafë se lindjes nuk mund të mbahet për të dhënë deklarimin e duhur. Prandaj, kur gjinekologë duhet të vendosë se si për të trajtuar pacientët nerozhavshym erozionit, qëllimin e pyetje të tillë të trajtimit. Aktualisht, mjekët rrallë e përdorin atë, sepse procedura mund të shkaktojë gjakderdhje. Prandaj, për të shmangur efektet e tilla gjithnjë e kthyer në opsionet më moderne.


  Cryodestruction - terapi të ftohtë

  Nëse keni ndonjë pyetje se si të trajtojnë erozionin qafës së mitrës, mjekët shpesh zgjedhin metodën e djegurit nga azotit indet e prekur është e ngrirë, duke çuar në shkatërrimin e tyre. Kjo qasje ka punuar mirë në zgjidhjen e problemit që ka një numër të avantazhe:


 • të sigurisë;

 • me kosto të ulët;

 • lehtësimin e procedurave;

 • nuk lë plagët. • Megjithatë, ngrirjen ka contraindications saj. Për shembull, ajo nuk mund të zbatohet në zona të gjera ectopia.

  Laser Trajtimi


  Ajo është një,, procedurë e sigurt butë moderne lejon të procesit lezione të mëdha duke përdorur një rreze lazer.

  Trajtimi i valëve të radios

  Kohët e fundit, në arsenalin Gjinekologët shfaq për të trajtuar ektopike duke përdorur aparatin "Surhytron", e cila, duke përdorur valët e radios heq zonat e prekura. Metoda provuar të jetë një mënyrë efektive, nuk shkakton komplikime pa dhimbje. Nëse pyetjen se si e mirë për të trajtuar gratë erozioni nerozhavshym, kjo metodë është e përkryer.

  Trajtim në shtëpi


  Natyrisht, në vetë erozionit të papranueshme, por nganjëherë kjo mund të jetë çështja se si për të trajtuar mjetet juridike popullore erozioni. Për shembull, gratë shtatzëna shpesh kanë ektopike, por asnjë prej trajtimeve mund të aplikohet. Në varësi të një numri faktorësh ose vonuar procedurën në periudhën pas lindjes, ose të vendosë se si të trajtojnë erozioni gjatë shtatzënisë.

  Ka disa mjete të zakonshme. Zakonisht trajtohen swabs House erozioni marra nga mjaltë dhe qepë. Përgatitja medikamente menjëherë para përdorimit.


  Metoda e dytë e popullarizuar është e njohur - përdorimin e pronave të dobishme të buckthorn detit. Kjo kokrra të kuqe ka një antiseptik i fortë dhe ka efekt tharje. Erozioni trajtojnë mund të jetë aq tampona me vaj detit buckthorn, farmaci dhe qirinj.

  Në çdo rast, është mirë që të konsultoheni me një specialist i cili do të rekomandojë një zgjidhje të përshtatshme për problemin.