Qafën e mitrës para menstruacioneve


Siç e dini, në trupin e femrës janë të ndërlidhura dhe synojnë arritjen e qëllimit kryesor: për të krijoj dhe të mbajnë një fëmijë. Çdo muaj nuk është një punë e koordinuar e shumë organeve, e cila rezulton në ovulacionit - dalje vezë të pjekur nga gjëndër. Nëse konceptim nuk ndodh, trupi është rindërtuar mbi menstruacioneve, ngarje nuk ponadobyvshuyusya vezë për në muajin e ardhshëm për të përsëritur të gjithë ciklin përsëri. Në këtë artikull ne do të flasim rreth asaj se si ndryshimet në faza të ndryshme të ciklit menstrual, qafën e mitrës është pozicioni i hënës në frontin e tij.

Si për të kryer një studim?


Qafën e mitrës - një organ i uritur prej 25 * 3 cm, e cila lidh vaginës dhe mitrës. Të ndjehen qafën e mitrës çdo grua mund të zotërojnë, duhet të futni gishtin vagina e Mesme gjatë gjithë rrugës. U shfaq në fund të gungë vaginë ose fryrje është e dëshiruar dhe qafën e mitrës. Kryerjen e sondazheve në faza të ndryshme të ciklit menstrual gjatë disa cikleve, një grua mund të mësojnë për të dalluar gjendjen e tyre të qafës së mitrës për të ndihmuar e saj pa ndonjë teste për të ditur nëse ka pasur një shtatzëni apo trup duke u përgatitur për menstruacioneve. Gjithashtu si samoohlyad të ndihmojë në përcaktimin periudha të favorshme dhe të pafavorshme për konceptues.

Më qafën e mitrës është në dispozicion në këto pozicione:

 • Squatting;

 • vendosjen e një këmbë në rritje (buzë të vaskë, stol tualet);

 • ulur në tualet.


 • Për studim është i rëndësishëm, pozicionin që ai të jetë gjithmonë e njëjtë. Studim nevojshme pas muaj, një herë në ditë, mundësisht në të njëjtën kohë sjelljes. Mos manipuluar infeksion të dyshuar vaginale, inflamacion në organet gjenitale apo gjatë menstruacioneve.

  Si nuk e dini se sa e lartë qafën e mitrës?


  Nëse qafën e mitrës zë një pozicion të ulët, ajo do të jetë e lehtë për të gjetur një pads mesme gisht në të lartë - ju mund të vështirë të merrni tip tij. Shkalla e hapjes është definuar si: thellimi në pozitë të mbyllura në mes të qafës së mitrës ngjan një boshllëk të vogël, dhe në të hapur - të bëhet më i thellë dhe më të harmonishëm.

  Çfarë qafën e mitrës para menstruacioneve?


  Për të vlerësuar gjendjen e qafës së mitrës para menstruacioneve, kalojnë analogji me botën. Qafën e mitrës para menstruacioneve sillet në të njëjtën mënyrë si tokë të thatë dhe të ngurta, të paaftë për të marrë farën dhe të rritet, bie, bëhet e vështirë, e thatë dhe të mbyllura fort, duke marrë pozitën e poshtme. Për qartësi, ne mund të krahasojmë atë me majë të hundës, ajo është si të ngurta dhe të qetë. Mukusit mbush kanali i qafës së mitrës bëhet e trashë, fort mbyllur kanali i qafës së mitrës dhe parandalimin depërtimin e spermës.

  Gjatë ovulacionit, kur trupi i gruas përgatitet për një konceptim të mundshme, qafën e mitrës është si tokë të lëruar, gati për të marrë familjen: ajo me lagështi dhe të lirshme, zë pozitë të lartë. "Porta Hyrja" i qafës së mitrës - nofullat e saj të jashtme - hapet mikpritje të
  sperma pa pengesa të panevojshme mund të kalojë nëpër kanalin e qafës së mitrës dhe do të takohet vezë. Lehtëson lëngun mukozë procesin që mbush kanalin e qafës së mitrës.

  Qafën e mitrës gjatë menstruacioneve


  Gjatë menstruacioneve qafën e mitrës është zbutur dhe pak ajar për të lehtësuar daljen e gjakut menstrual. Nga hapja e qafës së mitrës gjatë menstruacioneve dhe të bëhet një burim i ndjesive të pakëndshme dhe të dhimbshme në shumë gra.

  Qafën e mitrës gjatë shtatzënisë


  Çfarë erdhi i shtatzënisë mund të tregojë vështirë, mbyll qafën e mitrës dhe u rrit.