Эlektrokonyzatsyya qafën e mitrës

Operacion, e cila kryhet me konizatsiya mitrës mund të jetë në tre mënyra - duke përdorur thikë kirurgjikale apo me lazer nëpërmjet elektrodes (metode lak). Dyatermoэlektrokonyzatsyya qafën e mitrës - një prerje kon-formë e mitrës së vatër parregullt elektrodë duke përdorur thikë. Fabrics excised kon, maja e së cilës është drejtuar në mitër, dhe arsyeja - vaginë.

Si konizatsiyu qafën e mitrës?


Эlektrokonyzatsyyu qafës së mitrës kalojnë 1-3 ditë pas menstruacioneve. Indikacionet për zbatimin e tij do të konfirmohet dysplasia e zverkut 2-3 gradë. Procedura kryhet nën anestezi intravenoze. Në pacientit vaginë injektuar pasqyrë plastike (ju nuk mund të hyjnë për shkak të përçueshmëri metalike), dhe nën mollaqe bashkangjitni shpërndarje elektrodë.

Trajtuar qafën e mitrës me një zgjidhje të jodit, i cili nuk pikturon fusha parregullt. Për anestezi qafën e mitrës injektuar lidocaine, dhe për të reduktuar gjakderdhje - adrenalin. Pastaj instaloni elektrodë lak kontrolluar colposcope 3-5 mm nga indet e dëmtuara. Duke kaluar nëpër frekuencë të lartë loop aktuale, ajo zhytur thellë në indet 5-8 mm është hequr me pincetë copëtuar seksion dhe pastaj të ndaluar plagët e tyre gjakderdhje. Indeve nga mitrës duhet të shqyrtojë histologjike.

Эlektrokonyzatsyya qafën e mitrës - pasojat


Për shkak të mungesës së aftësisë për të kontrolluar thellësinë e penetrimit të elektrodave эlektrokonyzatsyy Efektet më të zakonshme janë gjakderdhje. Efektet afatgjata - është formimi i mitrës përafërt plagët. Ajo është gjithashtu e mundur inflamacion purulent pas procedurës, veçanërisht në mospërputhje me rregullat e caktuara në ndërhyrjen: një muaj nuk do të ketë marrëdhënie seksuale, nuk do të marrë një dush të nxehtë, asnjë pishinë, sauna, asnjë sportive. Pas procedurës, diktim të jetë e mundur për të cilat ju nuk mund të përdorni tampona dhe pads sanitare vetëm.