Cervicitin qafën e mitrës

Në këtë artikull ne do të flasim për sëmundje shumë e rëndë që është më e zakonshme në mesin e pacientëve të rinj në mbarë botën - cervicitin. Ne e konsiderojmë shkaqet kryesore të sëmundjes, përshkruajnë llojet e cervicitin tek gratë, metodat e diagnostikimit dhe trajtimit të sëmundjes, dhe të flasim për masat parandaluese që mund të mbështesin në mënyrë efektive shëndetin e grave.

Cervicitin: Shkaqet


Tservytsytom quhet inflamacion të mitrës, e cila zhvillon si rezultat i infeksionit infeksionit (Streptococcus, klamidia, Enterokok, Staphylococcus, E. coli, Trichomonas, gonokoku, infeksionet virale - e gjithë kjo mund të jetë fillimi i cervicitin).

Mbështetjen e zhvillimit të sëmundjeve të ndryshme mund të jetë çrregullim funksional, post-operative dhe post-traumatik: acarim të indet e mitrës, prishet nezashytыe pas lindjes qafën e mitrës në vaginë dhe inflamacionin gjenital ose mosveprim, dobësi të përgjithshme të trupit, që shoqërojnë sëmundjet somatike të llojeve të ndryshme.

Simptomet e cervicitin


Varësisht nga faza e sëmundjes dhe llojet e saj, simptomat cervicitin në gratë mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme. Për shembull, në rastin e cervicitin akute shpesh vërejtur dhimbje përtac në segmentet më të ulët bark, Muco-qelbëzuese ose shkarkimin purulent vaginale, siklet, siklet në vaginë, kruajtje ndodh. Në provim, gjinekologu zbulon ënjtje të indeve mukozës së mitrës (pjesë vaginale), skuqje.

Në rast të simptomave cervicitin Subacute janë të ngjashme, por ashpërsia e tyre është shumë më e dobët.
Në cervicitin kronike purulent vërejtur qelbëzuese ose shkarkimin mucous nga organet gjenitale (shumë i dobët), një ënjtje të vogël dhe skuqje e indet e mitrës. Në rast të mungesës së zgjatur trajtim adekuat trash indet e qafës së mitrës, shpesh formuar nga erozioni.
Shumica cervicitin zhvillimi i shoqëruar nga sëmundje të tjera të sistemit riprodhues. Vaginitis, pseudo qafën e mitrës, vulvë dhe t E. Kjo është gjithashtu e mundur për zhvillimin e lindjes cervicitin (nëse infeksioni thyen indet përgjithshme të mitrës), instalimi pajisje intrauterine, abortin.

Diagnoza cervicitin synon identifikimin e të gjitha ekzistimin e shkaqeve për inflamacion dhe sëmundjeve të lidhura. Për diagnozën më shpesh të përdorura:

 • Indet Shqyrtimi i qafës së mitrës duke përdorur një colposcope dhe pasqyra vaginale;

 • Studimet laboratorike e sekrecioneve të qafës së mitrës në aspektin e ndotjes infektive.


 • Cervicitin Klasifikimi


  Në varësi të infeksionit, i cili ishte shkaku i sëmundjes, cervicitin Ka disa lloje:

 • purulent cervicitin karakterizohet nga akumulimi në qafën e mitrës kanalit numrit të madh të shkarkimit purulent. Kjo sëmundje është e shoqëruar shpesh nga gonorresë;

 • cervicitin shkaktuar nga dysbiosis bakterial ose infeksion bakterial;

 • cervicitin chlamydial zhvillon kundër klamidia infeksionit;

 • Candida cervicitin është inflamacion i indeve mitrës si rezultat i fatkeqësive të kërpudhave të gjini Candida;

 • ureplazmennыy cervicitin zhvilluar paralelisht me ureplazmozom;

 • Viral cervicitin - inflamacion i shkaktuar nga një infeksion viral (shpesh papillomavirus, herpes apo HIV).


 • Trajtimi i cervicitin


  Masat terapeutike për të trajtuar sëmundje të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme në varësi të shkaqeve të sëmundjes.

  Në Subacute dhe cervicitin akute shpesh të përshkruara zgjidhje douching e acidit laktik ose supë kamomil. Në cervicitin viral përdorin agjentët antivirale, llojin adekuat të virusit zbuluar në indet e organeve gjenitale. Kur tservytsytah bakterial antibiotikët apo sulfonamides efektive kur chlamydial treguar taryvid, doxycycline, tetracycline. Kur cervicitin shkaktuar nga bakteret anaerobe, rezultate të mira janë marrë trajtim Metronidazole.
  Sepse cervicitin shpesh i shoqëruar nga sëmundjet infektive, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, shpesh i nënshtrohen trajtimit, si të gjithë partnerët seksual të grave, edhe në qoftë se ata kanë simptome të dukshme janë vërejtur.