Ekzaminim citologjik i qafës së mitrës

Kanceri është shkaku i vdekshmërisë së lartë në mesin e grave që nuk janë diagnostikuar menjëherë. Prandaj është e rëndësishme diagnoza citologjik i sëmundjeve të qafës së mitrës. Ajo është e bazuar në shqyrtimin e qelizave të marra nga sipërfaqe të saj. Shkencëtarët besojnë se zhvillimi i kancerit të ndodh brenda disa viteve, në mënyrë që të gjitha gratë është e rekomanduar çdo pesë vjet për të bërë Citologjia e qafës së mitrës. Kjo mund të zvogëlojë gjasat e vdekshmërisë me 85 për qind.

Shanset e kancerit janë në gratë e infektuara me virusi lyth njeriut. Shkencëtarët kohët e fundit gjeti një lidhje që infeksionit me kancer. Pirja e duhanit mund të shkaktojë sëmundje. Nëse gruaja ka filluar jetën e hershme seksuale, shpesh duke ndryshuar partnerët - kjo është një rrezik për ndodhjen e kësaj sëmundjeje.


Pse qafën e mitrës kërkon shqyrtim të kujdesshëm?

Zakonisht sëmundjet gjinekologjike shfaqen dhimbje ose shkarkimin. Një grua i kushton vëmendje për atë dhe shkon te mjeku. Një qafën e mitrës ka veçori të tilla që çdo ndryshim jo normale në qelizat që nuk e shfaqin veten. Nëse ju nuk e kryejnë sondazhe të rregullta, ne mund të humbasë kanceri fillon. Prandaj është e rëndësishme për të bërë çdo disa vija vjet Citologjia e mitrës.

Cili është kuptimi i këtyre testeve?


Në mjeku shekullit të 20 e hershme greke metodë citologjik George Papanicolaou u zhvillua vija për të zbuluar kancerin fazë të hershme. Grumbullimi i materialit të marrë nga sipërfaqe të mitrës. Features është se analiza shqyrton vetë qelizat. Pas marrjes stolis përbërjen e tyre të veçanta dhe të ekzaminohen nën një mikroskop. Testi citologjik i qafës së mitrës për të përcaktuar praninë e inflamacionit, si dhe qelizave malinje ndryshuar.

Si është Citologjia?


Vërtetë deshifrim Citologjia cervikale bën të mundur, jo vetëm për të zbuluar kancerin në fazat e hershme, por prania e infeksioneve të ndryshme dhe kërpudhave. Rezultati varet nga disa faktorë: gjinekolog profesionale, materiali kohë ndreqim për të parandaluar atë nga tharje, përdorimin e ngjyra me cilësi të lartë dhe trajnimin e duhur të grave në provë.