Zverku i qafës ectopia

Quajtur shpesh Erozioni ektopike i qafës së mitrës. Por kjo nuk është kështu. Erozioni i vërtetë - është diçka si një ulçerë. Dëmtimi në mukozën mund të ndodhë si rezultat i disa agjentëve destruktive.
Ectopia - një epiteli veprim rreshtim kanalit cervikal, pjesa qafës së mitrës shërbejnë vagina. Përndryshe ektopike epitelin e qafës së mitrës kolone quajtur psevdoэrozyey. Kjo patologji ndodh mjaft shpesh. Në më shumë se 40% e grave duket mjaft nga aksidenti gjatë një inspektimi periodik. Më - një grua e 30 vjet.

Simptomet e qafës së mitrës qafës së mitrës ectopia


Jo gjithmonë sëmundje shqetësuar grua, dmth ajo është asimptomatike. Por të kujdesshëm gjinekolog ekzaminim mund të vënë këtë diagnozë. Për të sqaruar kryer shpifje Citologjia, dhe në rastet më të ndërlikuara - biopsi.
Por disa gra ndjejnë një sëmundjeje të caktuar, dhimbje, gjakderdhje gjatë marrëdhënieve seksuale, kruajtje, të bardhë dhe tregues të tjerë. Është e mundur që këto simptoma nuk janë të lidhura me epitelit ektopike qafës së mitrës, dhe sëmundjet shoqëruese gjinekologjike.

Shkaqet qafën e mitrës qafës së mitrës ectopia


Ectopia mund të rezultojë shkelje dishormonal. Rritja lirimin e rezultateve të estrogjenit në formë pakomplikuar e kësaj sëmundjeje. Prandaj, ajo është diagnostikuar shpesh në adoleshentët gjatë shtatzënisë dhe në gratë e reja nulliparous. Pseudo në këtë rast mund të konsiderohet si një variant të normale. Për më tepër, pothuajse gjysma e vajzave mitrës ectopia është përcaktuar si i lindur.
Disa studiues sugjerojnë se ky inflamacion - shkaku kryesor i kësaj gjendje. Përveç kësaj, trauma pas lindjes apo abortit, pengesë kontraceptimi mund ta infektojë qafën e mitrës, e cila gjithashtu çon në patologji.

Dhe sigurisht, imuniteti reduktohet luan një rol në shkaktimin e pseudo.

Trajtimi i ectopia qafës së mitrës qafës së mitrës


Shumë gra mësuar në lidhje me diagnozën e tyre, pyesin: si për të trajtuar kancerin e qafës së mitrës ektopike? Ata mund të jenë të qetë, pseudo vetëm pakomplikuar jo të rrezikshme. Prandaj ne mund të kufizojnë shqyrtim gjinekolog periodik. Nëse gruaja përkundër sfondit të shenjave ektopike e inflamacionit, polyps, dysplasia dhe sëmundje të tjera, është e nevojshme për të trajtuar këto kushte.
Dhe disa rekomandime:


  • Lë pirjen e duhanit;

  • ndjekin përqendrimin e sheqerit në gjak;

  • Të jetë besnik me partnerin tuaj seksual;

  • të ndryshojë metodën e kontracepsionit.


  • Pavarësisht prognozë të favorshme, pseudo kërkon vëmendje. Inspektimi i rregullt i mjekut - garanton paqja juaj e mendjes!