Fibroids mitrës - Simptomat

Në sëmundje të tilla si fibroids mitrës gunga dëgjuar ndoshta çdo grua. Diagnoza nuk mund të jetë aq e tmerrshme nëse patologji për të zbuluar dhe për të marrë ilaçe e saj. Duke ditur simptomat kryesore të fibroids mitrës, ju do të kërkoni menjëherë ndihmë mjekësore dhe për të parandaluar sëmundjen.

Rreth sëmundjes

Diagnoza e fibroids mitrës vënë në identifikimin e autoritetit beninje. Shumë prej tyre janë të interesuar në dallimin në mes të fibroids dhe fibroids. Nëse arsimi është i përbërë kryesisht nga indet e muskujve, mitrës do të thotë kur fibrave lidh mbizotërojnë, ndërsa fibroids.


Nga vetë, fibroids mitrës - ajo nodules që mund të rriten në drejtime të ndryshme. Nëse patologji zhvillon jashtë mitrës, ajo është quajtur subseroznoy. Kur nodules rritet brenda mitrës - kjo është fibroids submukoznaya.

Në mënyrë tipike, sëmundja zhvillohet në gratë mbi 30 vjet. Por tani Patologjia kufirin e moshës shumë më pak. Gjithnjë e fibroids mitrës shumta në gratë 20-25 vjet. Mjekët e quajti një sërë arsyesh, duke filluar me diagnostifikim të nivelit të lartë, duke i dhënë fund kushtet e pafavorshme mjedisore dhe të jetesës.


Patologji të rralla si vetëm një nyje - kjo është shpesh mnohouzlovaya fibroids mitrës. Duhet të theksohet se në fijor - një entitet mirë që pothuajse kurrë nuk shkon në formë kanceroze. Nga ana tjetër, kundër kësaj sëmundjeje diagnoza në kohë i kancerit është praktikisht e pamundur.

Fibroids mitrës: ShkaqetSi të tilla, shkaqet e kësaj sëmundjeje, duke përfshirë fibroids multinodular mitrës, mjekët nuk mund të emrit. E vetmja gjë që ekspertët e përcaktojnë saktësisht faktorët që mund të kontribuojnë për fibroids, duke përfshirë: • dështimi ovarian;

 • inflamacion;

 • background hormonal;

 • mungesa e aktivitetit seksual;

 • organet gjenitale e pazhvilluara;

 • Shkelja e proceseve metabolike;

 • trashëgim;

 • predispozicion për kancerin;

 • sistem imunitar të dobët. • Simptomet e fibroids  Shumica e fibroids nuk kanë simptoma të dallueshme që komplikon diagnoza në kohë të sëmundjes. Për shembull, dhimbja e fibroids mitrës janë të shqetësuar vetëm grua që të ketë një fazë mjaft të rëndë të sëmundjes.


  Duhet të theksohet se në qoftë se arsimi nuk shfaqet, nuk vazhdojnë të rriten, nuk ndikon në proceset e trupit dhe nuk kalon një madhësi të caktuar - trajtim është e nevojshme. Kjo është veçanërisht e vërtetë për gratë predklymakterycheskoho moshë. Fakti që një nga shkaqet kryesore të fibroids janë quajtur çekuilibër ose prodhimin e tepërt të hormoneve, duke përfshirë estrogjenit. Prandaj, nivelet e hormoneve menopauza bjerë, duke shkaktuar një ndalesë e fibroids.

  Është e nevojshme për të parë një mjek, nëse ju jeni gati të shqetësuar:


 • menstruacionet e dhimbshme;

 • dhimbje dhe shurdhim në stomak;

 • shkarkimit të përgjakshme vaginale (gjakderdhje në mes të menstruacioneve fibroids mitrës - një dukuri mjaft të zakonshme);

 • urinim i shpeshtë dhe dhimbje gjatë raportit seksual;

 • stomaku zgjeruar;

 • dhimbje prapa;

 • bloating. • Fibroids mitrës - një patologji të rrezikshme që jo vetëm mund të shkaktojë shterpësi, por edhe të ndikojë në organe të tjera. Mos u mundoni për të trajtuar sëmundjen vetë - vetëm specialist kompetent me kompetencë mund të kryejë një studim dhe të caktojë trajtim efektiv.