Mitrës fibromë - Simptomat

Sëmundje të tilla si fibromë mitrës ndodh në ditët e sotme në pesë gra. Ky proces tumor beninj, kur perberesit janë në shtresën e trashë muskulare e trupit. Në shumë kjo sëmundje e pakëndshme nuk shfaqet dhe është gjetur vetëm në një pritje në gjinekologu. Në këtë rast, nuk mund edhe të administrohet ndonjë trajtim.

Si të njohin simptomat e fibroids mitrës?


Simptomet e fibroids mitrës varet ku në tumor është e vendosur. Në qoftë se një grua ka vërejtur menstruale të gjatë ose të rëndë gjakderdhje kundër sfondit të një rënie të mprehtë në hemoglobinë, kjo është një arsye për të parë një mjek, për shkak se kushtet e tilla shpesh i paraprijnë zbulimin e kuvendeve fijor në mitër.

Një tjetër alarmante mund të jetë presion ose dhimbje në zonën e legenit. Shpesh fibromë shtyn në mbaresa nervore në legen, peretyskayuchy tyre, dhe ai ndjeu një presion të madh dhe të gravitetit të trupit më të ulët. Siklet, madje edhe dhimbje mund të japë në këmbët e tij dhe hips. Në fund të pasme - coccyx dhe mbrapa edhe reagojnë në praninë e fibroids, edhe pse dhimbje prapa mund të jetë një tregues i sëmundjeve të tjera jo e lidhur me gjinekologji.
Nëse tumori është e vendosur në afërsi të fshikëzës, kërkojnë të shpeshta në banjë, urinim të dhimbshme ose mbajtja urinar duhet të lajmërojnë çdo grua. E njëjta gjë është vërejtur me zorrët - kur përbërësit fijor e presionit mbi muret e saj, shpesh kanë bloating, kapsllëk, e cila nuk mund të ndikohet nga ndryshimet në dietë, me futjen e fibër.

Shumë gra, sidomos ata të cilët rregullisht viziton gjinekologun e saj, ishte i befasuar për të gjetur se si barku fillon të rritet, dhe kjo i atribuohet shtatzënisë. Në raste të avancuara, kur tumori është tashmë peshon disa kilogramë dhe ajo ka afër brenda barkut ajo fillon të fryrje jashtë, duke rritur dhe stomak. Nga rruga, madhësia e fibroids, si shtatzënisë është përcaktuar në javë.
Një zile, e cila ushqen trupin, në qoftë se ajo është formuar fybromnaya tumor - një dhimbje gjatë raportit seksual. Këto dhimbje janë tipike për probleme të tjera gjinekologjike, por ata fibroids theksuar nëse tumori është e vendosur në vaginë, ose shumë afër tij.

Shkaqet e fibroids mitrës


Kjo sëmundje është një natyrë hormonal. Ndërprerje të rregullta në trup, kur estrogjenit dhe progesterone janë mbajtur brenda, larg nga norma, duke çuar në shfaqjen e fibroids mitrës. Jo më pak të dhënë një trashëgim sëmundje. Nëse nëna apo të tjera të gjakut afërm i gruas ka pasur fibra, rreziku i shfaqjes së saj është shumë i madh dhe kjo.
Gjetja veten në simptomat e fibroids mitrës, duhet të aplikojnë për qëllime të trajtimit. Ajo mund të jetë konservator - terapi hormon ose kirurgjia - heqja e mitrës ose fibroids me tumor. Zbulimi me kohë i sëmundjeve mund të shpëtojë operacionin.