Mitrës fibromatosis

Pas 40 viteve, rreth gjysma e grave indet e muskujve të mitrës është zëvendësuar nga ind lidhës fillon, zhvillon mitrës fmbromatoz. Që nga sëmundje, ajo mund të shkojë në fazën e zhvillimit të fibroids - tumoreve beninje mitrës.

Fibromatosis i mitrës - ShkaqetArsyet kryesore fibromatosis të konsiderohet një shkelje e grave hormonale, sëmundjet inflamatore të mitrës dhe shtojca, kirurgji në mitër (curettage, abortit, cezariane), trashëgim, trashje, zakone të këqija, stresi kronik, sëmundje endokrine.

Llojet e fibromatosis
Ka dy lloje të fibromatosis: fokale dhe fibromatosis përhapur e mitrës. Në procesin fokale ka konturet mprehta qartë njësi të kufizuara të madhësive të ndryshme. Varësisht nga lokacioni, nyjet yntramuralnыmy mund të jetë (dhe janë në rritje brenda mitrës) subseroznыmym (nën membranën lëngshëm dhe të rritet në zgavrën e barkut), submucous (nyje submucosal që rriten në mitër). Në procesin e përhapur mund të përcaktojë kufijtë e nodules individuale dhe të gjitha fibromatosis mitrës.

Fibromatosis i mitrës - SimptomatFibromatosis dyshuari në një njësi të vogla paketë dhe ndryshime të kufizuara në mitër, mund të jetë vetëm ekzaminim gjinekologjik për të rritur madhësinë e mitrës, të tilla si gjatë fazave të hershme asimptomatik. Me nyjet e rritjes në kurs mujor parat përçarje ata janë më të qëndrueshme, të bollshme, dhe shpesh fibromatosis diagnostikuar me gjakderdhje mitrës.
Simptoma të tjera - është dhimbje barkut, rritje dhimbje gjatë menstruacioneve, mitrës jofunksionale gjakderdhje mes të ciklit menstrual, dhimbje, siklet dhe dhimbje gjatë raportit seksual.

Për shkak të gjakderdhjes në rritje simptoma të shpeshta ose të zgjatura të anemisë, lëkurë të thatë dhe mukozës, pako brishtë e thonjve. Për njësitë në shkallë të madhe përçarje të mundshme të traktit urinar dhe traktin gastrointestinal.

Diagnoza e fibromatosis

Fibromatosis mund të diagnostikuar edhe me ekzaminim gjinekologjik - për rritjen e madhësisë së mitrës, sipërfaqe të saj të pabarabartë ose kur probing njësi individuale në mitër. Me ekzaminime shtesë mjeku i parë përshkruan me ultratinguj - provim, i cili është në mënyrë të qartë të dukshme arsimi rrumbullakuar me tehe të mprehta, me fybromatoze shpërndarë ata shpesh shkrihen së bashku.

Njësitë Echogenicity varet nga kufizimet e paraqitjes së tyre, të freskëta shpesh hypoechoic, por në fund echogenicity si madhësia, mund të rritet, nganjëherë në faqet e vjetra janë calcifications. Më pak të përdorë gjithashtu hysteroscopy dhe laparoscopy. Në prani të nyjeve përcaktojnë hormonet femërore për të kuruar shkeljen dhe për të parandaluar shfaqjen e nyjeve të reja.

Fibromatosis i mitrës - trajtimi


Fibromatosis e ekspertit shërojnë mitër, mos e përdorni popullore mjetet juridike trajtim për shkak të mundësisë së sfond të thellë hormonal dhe përshpejtimin nyjet e rritjes nën ndikimin e disa ilaçeve.

Për trajtim nyjet e vogla është e nevojshme, përdorni vetëm një ekzaminim parandalues ​​nga gjinekologu para menopauzës, gjatë së cilës nyjet atrofi bashku me mitër. Por në rastet e gjakderdhje të rënda për shkak të pamundësisë së kontraktimet e mitrës, nyjet deformuar me njësitë në shkallë të madhe, ata janë larguar, ndërsa fibrozë përhapur me komplikime ndonjëherë hequr trupin e mitrës në qafën e mitrës. Fibromatosis në nyjet rritje të shpejtë të shkaktuara nga sfond hormonale trajtohen konservative duke përdorur terapi të hormoneve.